duminică, decembrie 10, 2023

Regele Charles al III-lea, prima vizită în România, după încoronare. Va fi primit de Klaus Iohannis la Cotroceni

Din OrasRegele Charles al III-lea, prima vizită în România, după încoronare. Va fi primit de Klaus Iohannis la Cotroceni

Regele Charles al III-lea vine în România pe 2 iunie și se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, unde vor avea discuții față în față, potrivit datelor publicate de Administrația Prezidențială. Este prima vizită externă a monarhului după încoronare.

Potrivit programului publicat de Administrație, primirea oficială a Majestății Sale Regele Charles al III-lea va avea loc, vineri, 2 iunie, la ora 15:30, la Palatul Cotroceni.

După ceremonie, Klaus Iohannis și regele Charles vor purta discuții tête-à-tête, urmând apoi întâlniri cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și corpul diplomatic.

Este programată apoi o alocuțiune la care va avea acces și presa.

Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la București, a subliniat că după ce regele Charles va merge la Palatul Cotroceni, restul vizitei sale în România va fi una privată, amintind că suveranul are diverse proiecte în România, fiind implicat în activitățile organizațiilor nonguvernamentale și în perioada în care era moștenitor al coroanei.

Informații despre vizita regelui Charles al III-lea în România au apărut pe 15 mai. Surse oficiale au declarat atunci pentru Libertatea că suveranul va veni în țara noastră pe 2 iunie. O zi mai târziu, premierul Nicolae Ciucă a confirmat data la care regele va vizita România.

Vezi si alte articole...