miercuri, mai 29, 2024

Regina Charlotte a Marii Britanii a fost „o persoană de culoare”, susține un muzeu într-un ghid pentru persoanele LGBT realizat de un „istoric homosexual”

MedicalRegina Charlotte a Marii Britanii a fost „o persoană de culoare”, susține un muzeu într-un ghid pentru persoanele LGBT realizat de un „istoric homosexual”

Regina Charlotte a fost o „persoană de culoare”, susține ghidul audio pentru persoanele LGBT al unui muzeu, conform The Telegraph.

Ghidul audio al muzeelor regale din Greenwich le-a spus vizitatorilor că, în ciuda a ceea ce au spus „băieții albi dubioși”, soția lui George al III-lea a fost primul regal britanic dintr-un mediu non-alb.

Pretinsa etnie a Reginei Charlotte a fost exclusă din cauza „rasismului structural”, susține ghidul. Acesta afirmă că ea era o „persoană de culoare”. Incidentul vine pe fondul în care regina Charlotte a fost descrisă ca având rasă mixtă, în serialul Bridgerton de pe Netflix.

Cu toate acestea, există un consens printre istorici că era albă.

Afirmațiile inexacte sunt enunțate într-un traseu istoric cu tematică LGBT al Queen’s House din Greenwich. Acesta este dintre cele patru locuri aflate sub controlul Royal Museums Greenwich, finanțat din bani publici.

Traseul și ghidul audio online a fost creat pentru Royal Museums Greenwich de Christian Adore. Acesta este un „istoric homosexual” care încearcă să împărtășească „povești delicioase de gay” din trecut.

Într-o secțiune a ghidului, se spune: „Regina Charlotte, prima persoană regală de culoare a națiunii. Da, ai auzit bine. Băieții albi dubioși care scriu istorie uită în mod convenabil să menționeze asta, din cauza rasismului structural.”

Pe ce se bazează activiștii LGBT?

Regina Charlotte s-a născut într-o dinastie princiară germană în 1744. Ea s-a căsătorit cu viitorul rege George al III-lea în 1761.

Afirmațiile despre rasa reginei Charlotte se bazează pe un pasaj din memoriile unui diplomat german. Acsta a descris-o ca fiind „mulatră” la naștere.

Totuși, diplomatul, baronul Stockmar, s-a născut la 43 de ani după nașterea reginei Charlotte. Practic, el nu ar fi avut de unde să știe cum arăta viitoare regină la naștere. Mai mult, ea nu a fost niciodată descrisă ulterior ca fiind de rasă mixtă.

Vezi si alte articole...