sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Restaurantul de tip fast-food McDonald’s din Gara de Nord, sancționat cu 50.000 de lei și închis temporar de ANPC

Din OrasRestaurantul de tip fast-food McDonald’s din Gara de Nord, sancționat cu 50.000 de lei și închis temporar de ANPC

Restaurantul tip fast-food McDonald’s din Gara de Nord a fost temporar închis de către comisarii ANPC, în urma constatării unor nereguli. De asemenea, restaurantul a fost amendat cu 50.000 de lei. Această acțiune a avut loc după ce comisarii ANPC au efectuat o verificare la restaurantul McDonald’s din Gara de Nord, ca urmare a unei reclamații primite de la un consumator, conform unui comunicat transmis de G4Media.ro.

„Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie, în incinta restaurantului (a spațiului de servire), și nu vreau să îmi imaginez ce e în spate, în bucătărie. Un alt aspect etern dezolant la acest „restaurant” este baia”.

Comisarii ANPC au impus amenzi contravenționale în valoare de 50.000 de lei operatorului economic în urma abaterilor constatate în timpul verificărilor. De asemenea, au dispus temporar oprirea prestării de servicii până la remedierea neregulilor și au propus încetarea practicilor comerciale incorecte. ANPC a identificat următoarele nereguli în urma controlului:

  1. Folosirea excesivă a spațiului de depozitare cu temperatură scăzută, ceea ce a dus la decongelarea produselor depozitate acolo.
  2. Condiții igienico-sanitare neconforme în spațiul de producție, inclusiv lipsa plăcilor de faianță pe pereți.
  3. Folosirea spațiului de frig cu un strat grosier de gheață pe pereții interni și ușa de deschidere, cu acumulare de impurități macroscopice.
  4. Utilizarea preparatelor culinare congelate care aveau termenul de expirare depășit.
  5. Păstrarea sosurilor folosite pentru diferite preparate culinare la o temperatură de 37 de grade Celsius, în loc de maxim 4 grade Celsius conform reglementărilor.
  6. Utilizarea unor practici comerciale incorecte, inclusiv discrepanțe între cantitățile declarate pentru diverse produse/preparate și cantitățile efective.
  7. Folosirea coridoarelor sau spațiilor insalubre pentru aprovizionare, cu pereți murdari, tavan cu vopsea exfoliată, pânze de păianjen și podea murdară cu depuneri masive de murdărie.
  8. Depozitarea în același spațiu a ambalajelor secundare de transport și a produselor de panificație congelate.

Vezi si alte articole...