marți, iunie 18, 2024

Resturi de rachete au căzut în Republica Moldova, în urma bombardamentelor rușilor asupra Ucrainei. Poliția de Frontieră a pus în aplicare planul de contingență

ExterneResturi de rachete au căzut în Republica Moldova, în urma bombardamentelor rușilor asupra Ucrainei. Poliția de Frontieră a pus în aplicare planul de contingență

Ministerul de Interne al Republicii Moldova a anunțat sâmbătă că au fost găsite resturi de rachete în nordul ţării, în urma loviturilor aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

Este alertă în Moldova, după ce au fost găsite resturi de rachetă în nordul țării.

„Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliţiei de frontieră a descoperit, în această după amiază, în zona sectorului de frontieră Larga , resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei”, a transmis Ministerul de Interne al Republicii Moldova pe Facebook.

Ministerul de la Chişinău mai anunțat că Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a pus în aplicare planul de contingenţă şi a sporit numărul patrulelor de poliţiei pe zona de frontieră cu Ucraina, cu observarea spaţiului aerian şi a fâşiei verzi de frontieră cu Ucraina.

,Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat serviciul de urgență 112, precum și echipele Bombteh ale IGP. De asemenea, a fost anunțată și procuratura raionului Briceni. IGSU și Poliția de Frontieră asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii”, au transmis și reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Este cel de-al treilea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe 5 decembrie, o rachetă a fost depistată în nordul Republicii Moldova de polițiștii de frontieră.

În dimineaţa zilei de 31 octombrie, Rusia a lansat zeci de rachete asupra Ucrainei. Una dintre rachetele lansate de armata rusă şi doborâte de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul localităţii Naslavcea, din raionul Ocnița.

Războiul din Ucraina

Oraşul Soledar din estul Ucrainei, aflat în centrul unor lupte sângeroase cu forţele ruse şi a cărui capturare a fost revendicată de Moscova, se află în continuare „sub control ucrainean”, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, informează AFP.

„Soledar este sub controlul autorităţilor ucrainene, forţele noastre deţin controlul”, a declarat Kirilenko, adăugând că această localitate şi oraşul apropiat Bahmut sunt „punctele cele mai fierbinţi” de pe front.

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că trupele ruse au capturat complet joi seară oraşul Soledar.

În aceeaşi zi, armata ucraineană a negat pierderea oraşului Soledar, afirmând că ”lupte violente” au în continuare loc în acest mic oraş din estul Ucrainei.

Prin ocuparea oraşului Soledar trupele ruse şi-ar putea consolida poziţiile pentru a intensifica asaltul asupra localităţii Bahmut şi le-ar fi deschisă calea către oraşele Sloviansk şi Kramatorsk. O importanţa strategică au şi minele de sare din Soledar, cu reţeaua lor de tuneluri de circa 300 de kilometri.

Vezi si alte articole...