miercuri, februarie 28, 2024

Reţea internaţională de contrabandă către Rusia, destructurată în raiduri coordonate în Germania, Letonia, Lituania, Canada şi Olanda, anunţă Eurojust. Trei persoane arestate. Contrabandă prin Europa de Est cu echipament tehnologic de sute de mii de euro

EconomieReţea internaţională de contrabandă către Rusia, destructurată în raiduri coordonate în Germania, Letonia, Lituania, Canada şi Olanda, anunţă Eurojust. Trei persoane arestate. Contrabandă prin Europa de Est cu echipament...

Autorităţile din Germania, Letonia, Lituania, Canada şi Olanda au efectuat o anchetă comună cu privire la un export de echipament tehnologic şi de laborator care încalcă sancţiuni impuse de uniunea Europeană (UE) Moscovei după invazia Ucrainei.

Poliţia olandeză a deschis o anchetă la sfârşitul anului trecut, care a permis descoperirea ”unei reţele de întreprinderi folosită în ocolirea interdicţiei de export în Rusia”, precizează Eurojust.

Servicul olandez de informaţii şi anchete fiscale (FIOD) a anunţat că doi bărbaţi, în vârstă de 56 şi 57 de ani, au fost arestaţi, suspectaţi de faptul că sunt directorii unei întreprinderi olandeze care expediază mărfuri către Rusia prin Europa de Est.

O femeie în vârstă de 54 de ani a fost arestată, suspectată de participare la această operaţiune.

Potrivit radiodifuzorului public olandez NOS, aceste mărfuri introduse prin contrabandă valorează sute de mii de euro.

Uniunea Europeană (UE) a impus Rusiei 12 serii de sancţiuni fără precdent, după invazia Ucrainei, la 24 februarie 2022.

Un oficial european declara săptămâna trecută că Bruxellesul vrea să impună o nouă serie de sanţciuni Rusiei, în februarie, la marcarea a doi ani de la invazia rusă a Ucrainei.

Vezi si alte articole...