sâmbătă, aprilie 20, 2024

Robert Negoiță îl numește „ticălos” pe Nicușor Dan în scandalul palmierilor de la Piața Unirii. „I-a amendat pe oameni”

Din OrasRobert Negoiță îl numește „ticălos” pe Nicușor Dan în scandalul palmierilor de la Piața Unirii. „I-a amendat pe oameni”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a susținut luni, 15 mai, că nu avea nevoie de niciun aviz pentru a planta palmierii din Piața Unirii și l-a numit „ticălos” pe primarul general Nicușor Dan, care a spus că lucrarea este ilegală și a cerut ca arborii să fie scoși de pe teren.

„Domnul primar Nicușor Dan, care nu face nimic, de fapt este foarte supărat pe oricine care face ceva. Eu mă bucur că am reușit să transformăm Piața Unirii, care era o jale și rușine, și a început să arate cât de cât ok, cu spații verzi, cu niște copaci. Evident, nu știu dacă a fost ideea cea mai fericită, dar mi-o asum să plantăm acolo niște copaci exotici aclimatizați, care rezistă inclusiv iarna”, a spus Robert Negoiță, într-o intervenție la Digi24.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Capitalei, palmierii au fost plantați sâmbătă, 13 mai, fără aviz. Nicușor Dan a cerut în acea zi Poliției Locale să sisteze lucrările, întrucât „această acțiune se desfășura ilegal, fără aviz de la administratorul drumului (Administrația Străzilor București)”, precizează Primăria Capitalei.

Întrebat despre lipsa unor avize, edilul sectorului 3 a spus că „nu aveam nevoie de nimic ca să plantăm copacii.

Nu există nicio prevedere în lege sau, cel puțin, nu știu eu unde să ai nevoie de vreun aviz într-un București care este poluat și unde este nevoie de mulți copaci, și să vii tu să-mi spui că n-avem nevoie de spațiu verde și de copaci. A trimis ticălosul poliția locală, i-a amendat pe oameni.

Robert Negoiță:

„Ce face Nicușor Dan este circ ieftin, dar atâta vreme cât bucureștenii n-au apă caldă, n-avem iluminat pe străzi, transportul public e vai de el, nu trebuie și primarul general să facă ceva? Iată că și-a găsit ocupație, scoate palmierii într-o zonă unde e nevoie de verde. Eu îl invit pe Nicușor Dan să vadă că sunt sute de copaci plantați de Primăria Sectorului 3 pe zone administrate de primăria generală. Mi-e jene că Primăria Generală nu face nimic”, a mai spus Negoiță.

Scandalul palmierilor din Piața Unirii

Robert Negoiță a anunțat sâmbătă, 13 mai, într-un mesaj video, că instituția pe care o conduce a plantat mai mulți palmieri în Piața Unirii, în ceea ce a numit o „surpriză”. Primarul a susținut că palmierii au costat „foarte puțin, până 1.000 lei bucata, cu transport și TVA inclus” și a dat asigurări că sunt arbori aclimatizați care „vor supraviețui până la -15… -20 de grade”.

Luni, 15 mai, Nicușor Dan a cerut Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să extragă palmierii, „fără să-i vătămeze”, iar găurile rămase să fie umplute cu pământ pentru ca terenul să nivelat.

„O să-i scoatem și o să-i ducem domnului Negoiță la primărie. O să se pomenească cu ei. Suntem un stat de drept, trebuie să respectăm legea”, a declarat presei Nicușor Dan, la Piața Unirii, unde au fost plantați palmierii.

„Există o hotărâre de Consiliu General care spune că sectoarele pot să intervină pe bulevardele administrate de Primăria Municipiului București, dar să ceară voie. N-au cerut voie niciodată”, a mai declarat Nicușor Dan.

Vezi si alte articole...