sâmbătă, iunie 15, 2024

ROMÂNIA A CÂŞTIGAT PROCESUL ROŞIA MONTANĂ – Dacian Cioloş: Roşia Montană rămîne în patrimoniul mondial UNESCO, statul român nu plăteşte nici o despăgubire / Sper că cei care m-au acuzat să înţeleagă că patrimoniul naţional cu valoare mondială nu se vinde

EconomieROMÂNIA A CÂŞTIGAT PROCESUL ROŞIA MONTANĂ - Dacian Cioloş: Roşia Montană rămîne în patrimoniul mondial UNESCO, statul român nu plăteşte nici o despăgubire / Sper că cei care m-au...

”Roşia Montană rămîne în patrimoniul mondial UNESCO iar statul român nu plăteşte nici o despăgubire. Sper că cei care m-au acuzat în ultimii ani să înţeleagă că patrimoniul naţional cu valoare mondială nu se vinde şi că este datoria noastră să îl protejăm onest, până la capăt”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul premier Dacian Cioloş.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri seară, că România a câştigat procesul cu Gabriel Resources pentru Roşia Montană.

Decizia a fost dată în procedura de arbitraj cu Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer omonim blocat din Munţii Apuseni. Procedura de arbitraj s-a desfăşurat la Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington.

 

Vezi si alte articole...