vineri, octombrie 4, 2024

România Educată | Profesorul Toni Șerban din București, care își face elevii „sclavi cu diplome“ și „cioroi“, nu poate fi dat afară din cele trei școli în care predă din cauza noii legi a educației

MedicalRomânia Educată | Profesorul Toni Șerban din București, care își face elevii „sclavi cu diplome“ și „cioroi“, nu poate fi dat afară din cele trei școli în care predă...
profesorul toni șerban

Profesorul de psihologie Toni Șerban, care predă la trei licee din Capitală, e acuzat de comportament abuziv. Chiar dacă acesta își face elevii „scalvi cu diplome“ și „cioroi“, el nu poate fi dat afară din învățământ din cauza noii legi a educației, potrivit Neuro360.

Toni Șerban predă la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” și Colegiul Național „Victor Babeș”.

Comportamentul abuziv al acestuia ar fi început în urmă cu aproximativ 3 ani. De atunci au existat numeroase reclamații din partea elevilor, părinților, dar și colegilor. Cadrul didactic a rămas de neclintit în ciuda sancționării de trei ori prin tăieri salariale.

El e acuzat că își numește elevii „delicvenți“, „analfabeți“, „cioroi“ sau „sclavi cu diplome“. În ciuda acestor apelative nedemne de un profesor, care i-au atras reclamații și plângeri, el continuă să meargă liniștit la școală.

Profesorul Toni Șerban, „salvat“ de noua lege a educației

 

Una din unitățile școlare în care Toni Șerban predă a dorit să-l concedieze, dar s-a lovit de un vid legislativ.

În urmă cu un an a intrat în vigoare noua lege a educației. Anunțată cu surle și trâmbițe și bazată pe programul România Educată al președintelui Klaus Iohannis, legea se dovedește a fi plină de lacune care favorizează abuzul și degradarea sistemului educațional românesc, autoritățile rămânând cu mâinile legate în ciuda numeroaselor plângeri.

Noua lege a educației prevede ca atunci când un cadru didactic e acuzat de abuz, acesta să meargă în fața unei comisii de specialitate. Problema e că o astfel de comisie nu există în România. Ea ar trebui să fie formată din psihologi care să facă o evaluare psiho-comportamentală.

Mai mult, în cazul în care se cere demiterea unui cadru didactic, acesta poate ataca cerea în fața unei Comisii Naționale pentru Inspecție Școlară. Dar ce să vezi, nici o astfel de comisie nu există!

Apoi, autoritățile au decis ca legea să se aplice în baza unei alte legi, Legea 1/2011. Deși pare tragicomic, această lege a fost abrogată. În final a fost emisă o OUG care prevede că o astfel de decizie se poate contesta în instanță.

Toni Șerban rămâne astfel la catedră, elevii, părinții și profesorii nevând posibilitatea de a-l demite, din cauza lacunelor din noua lege a educației.

Vezi si alte articole...