luni, iulie 15, 2024

România fierbe. Zonele în care temperaturile urcă până la 40 de grade Celsius

ActualitateRomânia fierbe. Zonele în care temperaturile urcă până la 40 de grade Celsius

Un nou val de caniculă va afecta România. În unele județe din țară, mercurul va urca în termometre până la 39 de grade. Astfel, disconfortul termic va fi resimțit în următoarele ore.

În România Cod roșu de caniculă Administrația Națională de Meteorologie a anunțat Cod roșu de caniculă în mai multe regiuni ale țării. Capitala este vizată în acest sens, valorile termice ajungând în această zonă la 37 de grade Celsius.

În a doua parte a zilei, aerul va fi greu de respirat, disconfortul termic fiind resimțit până seara. De asemenea, ultimele nopți au fost calde, iar acest lucru va fi valabil și în următoarea perioadă.

Județele afectate de căldura extremă

Disconfortul termic va fi resimțit în zona Bărăganului, unde mercurul va urca în termometre până la 35 de grade Celsius.

De asemenea, valul de căldură va ajunge și în zona de sud a Moldovei, precum și în nordul Munteniei. Conform ANM, indicele de confort termic va trece de 80 de unități,

De asemenea, atenționarea de Cod roșu este valabilă și pentru zona Bucovinei, unde temperaturile ajung la 35 de grade Celsius.

Nici stațiunile montane nu vor fi ferite de caniculă. În unele zone montane, valorile termice vor fi cuprinse între 30 și 31 de grade Celsius. În regiunea Transilvaniei, valorile termice ating 34 de grade Celsius. În Maramureș, vremea va fi caldă în prima parte a zilei, urmând ca spre seară să fie înregistrate averse. Potrivit meteorologilor, acestea ar putea fi însoțite și de grindină.

Disconfortul termic accentuat va fi resimțit și în zona Olteniei. Atenționarea de Cod Roșu este valabilă pentru județele Dolj, Olt și Vâlcea.

Cod roșu de caniculă. Vremea pe litoral

În Oltenia, valorile termice ajung până la 39 de grade Celsius. În schimb, cei care își petrec vacanța pe litoral nu se vor confrunta cu disconfortul termic, având în vedere că temperaturile vor varia între 27 și 28 de grade Celsius.

Vezi si alte articole...