marți, iunie 18, 2024

România împrumută de la Banca Europeană de Investiţii 600 milioane euro pentru finanţarea proiectului A7, sectorul Ploieşti – Paşcani / Executivul a aprobat un memorandum în acest sens

EconomieRomânia împrumută de la Banca Europeană de Investiţii 600 milioane euro pentru finanţarea proiectului A7, sectorul Ploieşti - Paşcani / Executivul a aprobat un memorandum în acest sens

Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 600 milioane euro, este destinat sprijinirii realizării unor secţiuni din cadrul autostrăzii A7 în lungime de 319 km (sectorul Ploieşti – Paşcani), arată comunicatul de presă al Guvernului.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 6,716 miliarde euro (cu TVA), alocarea aferentă din PNRR fiind în sumă de 1,949 miliarde euro. Diferenţa, până la concurenţa valorii totale, urmează a fi acoperită de la bugetul de stat, împrumutul în valoare de 600 milioane euro vizând acoperirea parţială a acestei contribuţii a bugetului de stat.

Data limită de tragere a Imprumutulul, aşa cum a fost convenită luând în considerare inclusiv politica BEI, este de 4 ani de la data semnării contractulul de finanţare. Împrumutul va fi tras în maximum 20 transe, fiecare în valoare de min. 30 milioane euro, mai indică sursa citată.

Vezi si alte articole...