joi, iulie 18, 2024

România tratează în spitale militari ucraineni răniți, potrivit unui raport al autorităților ucrainene

ActualitateRomânia tratează în spitale militari ucraineni răniți, potrivit unui raport al autorităților ucrainene

Apar noi informații despre ajutorul pe care România îl oferă Ucrainei în cadrul invaziei ruse, oferite nu de autoritățile române, ci de oficialii de la Kiev.

Informațiile furnizate de autoritățile ucrainene

Șeful armatei ucrainene a mulțumit recent pentru sprijinul pe care statele occidentale îl oferă Ucrainei prin tratarea soldaților răniți în timpul luptelor. Printre statele amintite într-un raport dat de autoritățile ucrainene se numără și România

Zalujnîi a amintit Franța, Olanda, Irlanda, Norvegia, Spania, Polonia, Germania, România, SUA, Israel și Italia. Potrivit lui, peste o mie de militari ucraineni sunt tratați în aceste țări.

Șeful armatei ucrainene recunoaște că fără furnizarea de armament de către statele din Occident, Ucraina nu ar fi înregistrat aceste succese, scrie Libertatea.

El a subliniat că armamentul oferit Kievului a influențat în mod direct situația de pe front, precizând că „Ucraina are nevoie de o creștere a volumului de armament furnizat și de o diversificare a nomenclaturii ajutorului tehnic internațional”.

Raportul oficialului ucrainean mai arată că din estul, nordul și sudul țării au fost evacuați în 2022 peste 600.000 de civili. Pentru a sprijini persoanele strămutate în regiunile îndepărtate de front, administrațiile militare au distribuit două milioane de tone de ajutoare umanitare, compuse în special din produse alimentare și igienă.

Vezi si alte articole...