miercuri, februarie 21, 2024

Rusia a bombardat puternic Ucraina la granița României. Mesaje RO-ALERT, în Tulcea

ActualitateRusia a bombardat puternic Ucraina la granița României. Mesaje RO-ALERT, în Tulcea

Rusia a bombardat puternic Ucraina la granița României. Populaţia din judeţul Tulcea şi din municipiu a primit în noaptea de vineri spre sâmbătă trei mesaje RO-ALERT de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că în cursul nopţii trecute, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis trei mesaje RO-Alert pentru localităţile din zona de nord a judeţului Tulcea prin care a informat populaţia că există riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian.

Rusia a bombardat puternic Ucraina la granița României. Mesaje RO-ALERT, în Tulcea

“Alertele au fost emise în urma identificării pe teritoriul Ucrainei, în apropierea graniţei cu România, de către structurile naţionale cu rol de apărare, a unor aparate de zbor care ar putea avea ca ţintă obiective din apropierea graniţei de pe teritoriul ucrainean. Mesajele RO-Alert au drept scop informarea populaţiei cu privire la modul de comportare în asemenea situaţii, recomandarea de păstrare a calmului şi măsuri de autoprotecţie”, au transmis reprezentanţii ISU Tulcea, informează News.ro.

1

Ei au adăugat că în cursul nopţii trecute au fost şapte apeluri la numărul unic de urgenţă 112 prin care apelanţii au solicitat informaţii în urma primirii mesajelor RO-Alert ori au semnalat faptul ca se aud zgomote puternice din zona de nord a teritoriului românesc.

“Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuinţelor ori a zonelor populate”, a menţionat sursa citată.

Vezi si alte articole...