luni, iulie 15, 2024

Rusia a cedat Crimeea Ucrainei! Gafa făcută de oamenii lui Putin

ExterneRusia a cedat Crimeea Ucrainei! Gafa făcută de oamenii lui Putin

Rusia a cedat Crimeea Ucrainei. Totul a pornit de la o postare făcută de Ambasada Rusiei în Africa de Sud. Oamenilor nu le-a venit să creadă.

Rusia a cedat Crimeea înapoi Ucrainei, pe hartă. Este vorba despre o gafă pe care internauții au observat-o imediat. Ambasada Rusiei în Africa de Sud a distribuit online o hartă în care arată că Crimeea anexată face parte de fapt din Ucraina. Postarea a fost ulterior ștearsă de instituție.

O postare pe contul ambasadei de pe X (Twitter) a încercat să ridice profilul grupului BRICS. Rușii au scris că peninsula Crimeea este a Ucrainei fără să își dea seama. Postarea a arătat o hartă cu granițele Ucrainei care conținea nu doar părți estice ale teritoriului său pe care Rusia susține că le-a anexat, ci și Crimeea – anexată de Moscova în 2014 – pe lângă restul țărilor BRICS.

Din BRICS fac parte Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud. Harta postată pe contul ambasadei includea Etiopia, Argentina, Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Iranul.

Rusia

Ambasada Rusiei din Africa de Sud a șters postarea. Cu toate astea, mulți internauți au apucat să o vadă.

Ucraina, atac cu drone în Crimeea

În urmă cu 5 zile, în Crimeea au fost doborâte 42 de drone. Anunțul a fost făcut de Ministerul rus al Apărării. Instituția a descris un atac de o amploare rară asupra peninsulei, care a fost anexată de Moscova în 2014.

„Nouă drone au fost distruse în urma impactului tirurilor deasupra teritoriului Republicii Crimeea. 33 de drone au fost neutralizate prin mijloace de război electronic şi s-au prăbuşit fără a-şi atinge ţinta”, a indicat Apărarea rusă pe Telegram.

Ministerul rus al Apărării nu a oferit detalii despre eventualele daune sau despre eventualele victime ca urmare a distrugerii dispozitivelor.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaiev, a declarat anterior că mai multe avioane au fost doborâte în largul peninsulei. Operațiune s-a defășurat „în zona Capului Chersonese”. Acesta se află la aproximativ 10 km distanță de Sevastopol.

Și Serviciul de Informații Militare al Ucrainei (GUR) a anunțat că a efectuat cu succes o „operațiune specială” de debarcare în peninsula Crimeea în timpul nopții.

Vezi si alte articole...