sâmbătă, iunie 15, 2024

Rusia a folosit prima oară racheta cu 2 focoase KH-101, de 14.000.000$. Ucraina a doborât-o

ExterneRusia a folosit prima oară racheta cu 2 focoase KH-101, de 14.000.000$. Ucraina a doborât-o

Rusia inamicul ucrainei continuă să folosească diferite versiuni ale focoaselor rachetelor sale de croazieră X-101.

Rusia a folosit prima oară racheta cu 2 focoase KH-101, de 14.000.000$. Ucraina a doborât-o. În noaptea de 7 iunie, în timpul unui alt atac asupra infrastructurii critice a Ucrainei, forțele de ocupație rusești au tras cinci rachete de croazieră X-101/X-555 de pe bombardierele Tu-95 MS, potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, toate cele cinci rachete au fost doborâte de forțele de apărare aeriană. Inamicul a folosit, de asemenea, 53 de drone de atac Shahed, dintre care 48 au fost doborâte.

În același timp, după cum s-a dovedit, noaptea trecută, unitățile ucrainene de apărare aeriană au doborât pentru prima dată o rachetă de croazieră X-101 cu focos cluster, după cum a raportat un ofițer al Forțelor Armate ale Ucrainei pe blogul personal „Colonel GS”.

„În această versiune a 101, primul focos rămâne un focos exploziv de mare putere, iar al doilea focos este acum un focos de tip cluster”, se arată în comunicat. Se poate presupune că inamicul va folosi rachete cu un astfel de focos în primul rând pentru bombardarea aerodromurilor.

În prezent, nu se știe cât de activ folosește inamicul aceste rachete pentru atacuri teroriste asupra Ucrainei și cum este distribuită, în procente, producția de rachete cu diferite focoase.

În același timp, ne amintim că încă din luna martie s-a aflat că Rusia a început producția rachetei X-101 cu două focoase și, chiar mai devreme, rușii înșiși au declarat că această rachetă de croazieră a primit un focos de 800 kg, sub rezerva reducerii razei sale de acțiune. Dar, din păcate, chiar și cu aceasta, inamicul are în continuare o rază de acțiune suficientă pentru a bombarda întregul teritoriu al Ucrainei.

Vezi si alte articole...