luni, iulie 15, 2024

Rusia a fost atacată! Anunț de ultimă oră de la Moscova

ExterneRusia a fost atacată! Anunț de ultimă oră de la Moscova

Ministerul rus al Apărării a anunțat că duminică dimineață, pe 17 septembrie, forțele aeriene ale Rusiei au respins un atac coordonat al Ucrainei asupra Crimeei, distrugând cel puțin șase drone care vizau peninsula din direcții diferite.

Rusia a fost atacată

Atac cu drone în Rusia! Ministerul rus al Apărării a anunțat că duminică dimineață, pe 17 septembrie, Forțele aeriene ale Rusiei au respins un atac coordonat al Ucrainei asupra Crimeei, distrugând cel puțin șase drone care vizau peninsula din direcții diferite.

Două drone au fost distruse la ora 1:15 a.m. (22:15 GMT sâmbătă) în largul coastei vestice a Crimeei). O oră mai târziu, alte patru drone au fost distruse în largul coastelor de nord-vest şi est, a transmis instituția pe Telegram.

Ministerul rus al Apărării nu a precizat dacă au existat pagube sau victime. Reuters nu a putut verifica raportul în mod independent. De asemenea, nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Rapoartele vin după o serie de lovituri ce au avut loc în această săptămână asupra unor obiective militare rusești din Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Acestea sunt văzute ca încercări ale Kievului de a frâna eforturile de război ale Rusiei.

Atac în regiunea Moscovei

Totodată, numărul atacurilor în interiorul Rusiei şi departe de liniile de front a crescut. În consecință, primarul Moscovei a anunțat duminică dimineață că o dronă a fost distrusă în districtul Istra din regiunea Moscovei.

În urma căderii resturilor de dronă în Istra, nu au existat răniți sau victime, potrivit informațiilor preliminare, a transmis Serghei Sobianin, primarul capitalei ruse, pe Telegram.

Potrivit TASS, cel puţin 24 de zboruri au fost întârziate pe marile aeroporturi din Moscova, o acţiune frecventă a autorităţilor aviatice în timpul atacurilor cu drone asupra capitalei.

Rusia a cheltuit 167 de miliarde de dolari pentru invazia la scară largă

Pentru invazia la scară largă, Rusia a cheltuit 167 de miliarde de dolari. Iar până la data de 24 august, ucrainenii au distrus echipamente ruseşti în valoare de aproximativ 34 de miliarde de dolari, potrivit Forbes Ucraina, pe baza datelor publicate de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Această cifră nu include cheltuielile de apărare ale Rusiei care nu sunt legate de război şi nici pierderile economice ale Rusiei ca urmare a multiplelor sancţiuni internaţionale.

Cei mai mulți bani au fost alocați aprovizionării armatei, mai exact 51,3 miliarde de dolari. Potrivit kyivindependent.com, salariile militarilor costă 35,1 miliarde de dolari, iar despăgubirile acordate familiilor celor căzuţi la datorie, 21 miliarde de dolari.

Forbes notează că după ce rubla s-a depreciat în raport cu valutele străine, cheltuielile bugetare per soldat au scăzut semnificativ, de la 200 de dolari pe zi la 120 de dolari pe zi.

În ultima jumătate a acestui an, Rusia a cheltuit aproape 5.600 de miliarde de ruble pentru apărare, ceea de depășește deja întregul buget federal de apărare al Rusiei planificat pentru 2023, potrivit Reuters.

Moscova a fost nevoită să dubleze bugetul apărării la aproape 10.000 de miliarde de ruble (105 miliarde de dolari) sau o treime din întregul buget 2023.

Vezi si alte articole...