sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Rusia a fost masiv atacată! Au lovit cu zeci de drone. Moscova şi-a închis spaţiul aerian

ExterneRusia a fost masiv atacată! Au lovit cu zeci de drone. Moscova şi-a închis spaţiul aerian

Rusia a fost masiv atacată! Au lovit cu zeci de drone militare șase regiuni din Federația Rusă. Din cauza pericolului, Moscova şi-a închis spaţiul aerian.

Rusia a fost masiv atacată! Au lovit cu zeci de drone. Moscova şi-a închis spaţiul aerian

Rusia a fost masiv atacată de armata Ucrainei! Armata Ucrainei a atacat, miercuri dimineaţă, şase regiuni din Rusia, în cel mai mare atac cu drone militare asupra Rusiei de când a izbucnit războiul.

Dronele au lovit un aeroport din regiunea vestică Pskov. A izbucnit un incendiu masiv acolo. Mai multe drone au fost doborâte în Oriol, Briansk, Riazan, Kaluga şi în jurul Moscovei.

Atacul din Pskov, regiune ce se învecinează cu Letonia şi Estonia, a fost raportat cu câteva minute înainte de miezul nopţii. A fost lovit și un aeroport din capitala omonimă din Pskov. Au fost avariate patru avioane de transport Il-76. Guvernatorul din Pskov, Mihail Vedernikov, a ordonat anularea tuturor zborurilor către şi de la aeroport pentru ca daunele să poată fi evaluate în timpul zilei.

Imaginile şi filmuleţele postate pe reţelele sociale arată fumul care se înălţa deasupra oraşului Pskov şi un incendiu mare. Mihail Vedernikov a spus că nu au fost victime, iar focul a fost stins, relatează agenția de presă TASS.

Aeroportul ar fi fost atacat de 10 – 20 de drone militare. Atenție! Această informație nu a fost verificată.

Spaţiul aerian a fost închis la Moscova în urma atacurilor cu drone

În Kaluga, o dronă a fost doborâtă, iar lta a lovit un rezervor de petrol gol. A izbucnit un incendiu, dar a fost stins rapid. Ferestrele unor locuinţe din apropiere au fost sparte.

Trei drone au fost doborâte deasupra regiunii Briansk. Două drone au fost doborâte și peste regiunea Oriol. Alte două au fost doborâte peste regiunea Riazan şi una peste regiunea Moscovei.

La periferia Moscovei, trei aeroporturi principale – Şeremetievo, Vnukovo şi Domodedovo – au oprit temporar toate zborurile de intrare şi de plecare, o măsură care a devenit deja o rutină în urma atacurilor cu drone.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea oficialilor ucraineni, care de obicei evită să-şi asume responsabilitatea pentru orice atacuri asupra teritoriului rus.

A avut loc un atac cu drone și asupra Crimeei

Tot miercuri devreme, oficiali instalaţi de ruşi în Crimeea anexată au raportat că au respins un atac cu drone care viza portul Sevastopol. Guvernatorul Sevastopolului numit de Moscova, Mihail Razvozjaev, a spus că nu este imediat clar câte dintre drone au fost distruse.. Nu se ştie deocamdată dacă atacul a provocat vreo pagubă.

Atacurile cu drone asupra Crimeei sau a regiunilor Rusiei au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni, Moscova fiind o ţintă frecventă, precum şi regiunile care se învecinează cu Ucraina, cum este Briansk. Depozitele de combustibil şi aeroporturi militare au fost lovite de atacuri cu drone pe care oficialii ruşi le-au pus pe seama Kievului.

Regiunile Oriol şi Kaluga se învecinează cu Briansk, iar regiunea Moscovei se află deasupra regiunii Kaluga. Pskov, totuşi, se află la aproximativ 700 de kilometri nord de graniţa Rusiei cu Ucraina, în apropiere de graniţa cu Estonia şi Letonia, şi a fost descris de presa rusă şi bloggerii militari miercuri dimineaţă ca o ţintă mai puţin probabilă.

Între timp, în Ucraina, presa a anunţat că au fost explozii în oraşul Odesa, în sudul regiunii Cerkasi şi la Kiev. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că au căzut resturi în două cartiere ale capitalei, făcând doi morţi, dar nu a precizat dacă acestea au fost resturi ale unei rachete, ale unei drone sau ale ambelor.

Vezi si alte articole...