luni, iunie 17, 2024

Rusia a lansat racheta ce poate lovi ținte aflate la 11.000 km cu 200 m abatere. SUA, anunțate

ExterneRusia a lansat racheta ce poate lovi ținte aflate la 11.000 km cu 200 m abatere. SUA, anunțate

Rusia a lansat racheta balistică intercontinentală RS-24 Yars ca parte a unui test pentru a insufla teamă publicului occidental și a slăbi astfel sprijinul occidental pentru Ucraina, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Ministerul rus al Apărării a anunțat la 1 martie că trupele rusești au efectuat cu succes un exercițiu cu foc real de lansare a rachetei balistice intercontinentale RS-24 Yars, echipată cu un vehicul nuclear cu țintire multiplă independentă (MIRV).

Rusia a lansat racheta ce poate lovi ținte aflate la 11.000 km cu 200 m abatere. SUA, anunțate. Putin a subliniat, de asemenea, în timpul discursului său în fața Adunării Federale din 29 februarie, că Rusia deține arme care ar putea lovi țările occidentale.

Putin a subliniat, de asemenea, în timpul discursului său în fața Adunării Federale din 29 februarie, că Rusia deține arme care ar putea lovi țările occidentale.

ISW a continuat să evalueze că Kremlinul folosește adesea amenințările nucleare pentru a insufla teamă în rândul publicului occidental și pentru a slăbi sprijinul occidental pentru Ucraina.

Analiștii militari au afirmat că utilizarea de către Rusia a armelor nucleare în Ucraina și în afara acesteia este puțin probabilă, anunță pravda

Ce este RS-24Yars

RS-24 Yars, cunoscută și sub numele de Topol-MR, este o rachetă balistică intercontinentală rusă intercontinentală echipată cu MIRV, cu armament termonuclear. A fosy testată pentru prima dată la 29 mai 2007, în urma unui proiect militar secret de cercetare și dezvoltare.

Se crede că fiecare rachetă poate transporta până la 4 focoase nucleare, deși există incertitudini cu privire la capacitatea maximă.

SUA au fost informate

Autoritățile ruse au notificat în prealabil partea americană cu privire la lansarea testului cu racheta balistică intercontinentale de la Plesetsk, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, potrivit TASS.

„Da, Rusia a notificat SUA (despre lansarea rachetei) prin intermediul Centrului de reducere a amenințărilor nucleare. Vom continua să monitorizăm situația”, a precizat departamentul militar american.

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că o rachetă mobilă lansată Yars, echipată cu un focos separabil, a fost testată la Plesetsk.

Ministerul militar rus a adăugat că „toate sarcinile atribuite au fost îndeplinite în totalitate”.

Vezi si alte articole...