duminică, mai 26, 2024

Rusia a recunoscut că războiul din Ucraina este, de fapt, o confruntare cu NATO, SUA și Anglia

ExterneRusia a recunoscut că războiul din Ucraina este, de fapt, o confruntare cu NATO, SUA și Anglia

Rusia a recunoscut că războiul declanșat în Ucraina nu este o confruntare militară cu țara vecină, ci un conflict împotriva NATO, Statelor Unite ale Americii și Angliei.

Rusia a recunoscut că războiul din Ucraina este, de fapt, o confruntare cu NATO, SUA și Anglia

„Evenimentele din Ucraina nu sunt o confruntare între Moscova și Kiev, ci între Rusia și NATO, mai ales Statele Unite și Anglia”, a spus secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Între timp, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că situația din prima linie a frontului de luptă nu s-a schimbat semnificativ în prima săptămână a acestui an.

„Bahmut rezistă în ciuda tuturor evenimentelor, deși cea mai mare parte a orașului a fost distrusă de loviturile rușilor. Soledar rezistă. Deși sunt multe distrugeri și acolo și este foarte greu”, a explicat șeful statului.

Declarația sa a fost făcută în contextul în care luni, 9 ianuarie 2023, bombardamentele armatei invadatoare au vizat Harkovul, unde au distrus o piață. O femeie a fost ucisă și alte șapte persoane au fost rănite.

Mihailo Podoliak, principalul consilier al lui Volodimir Zelenski, a anunțat luni, 9 ianuarie 2023, că eliberarea Peninsulei Crimeea este doar o chestiune de timp. Potrivit spuselor sale, Rusia va părăsi Peninsula Crimeea de îndată ce va intra deplin sub puterea de foc a armatei Ucrainei, la care ar putea contribui consistent Marea Britanie, în contextul în care Regatul Unit ia în considerare pentru prima dată de la declanșarea războiului livrarea de tancuri grele „Challenger II”.

Armata Rusiei susține că a eliminat 600 de soldați ucraineni

Menționăm faptul că Guvernul de la Kiev a respins anunțul făcut de către Ministerului Apărării din Rusia, referitor la o lovitură cu rachete în care ar fi fost uciși 600 de soldați ucraineni. Armata Rusiei a transmis recent că a lovit două baze temporare care adăposteau 1.300 de soldați ucraineni în orașul estic Kramatorsk.

„Ca răspuns la lovitura criminală a regimului de la Kiev asupra punctului de desfășurare temporară a personalului militar rus, în așezarea Makiivka din Republica Populară Donețk, în primele minute ale anului 2023, comandamentul Grupului Unificat al Forțelor Ruse a efectuat o operaţiune de represalii. În urma unei lovituri masive cu rachete asupra unor baze temporare ale unităților ucrainene, peste 600 de militari ucraineni au fost uciși”, a spus Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia.

În ciuda acestui fapt, reporterii occidentali au relatat că atacul cu rachete asupra orașului estic Kramatorsk și-ar fi ratat țintele, proiectilele cazand pe terenul din fața clădirilor.

„La doar câteva minute după încheierea armistițiului declarat unilateral de ruși, o serie de rachete au căzut la Kramatorsk. Kramatorsk nu este pe linia frontului din est, dar este destul de aproape și este adesea ținta proiectilelor rusești. Problema este că echipa noastră nu a găsit nici măcar o fărâmă de dovadă care să sugereze că a fost un eveniment cu victime în masă în oraș. Au fost la fața locului și au găsit doar cratere unde au căzut rachetele și niște ferestre sparte la un liceu de acolo. Dar nu au găsit nici urme de sânge, nici cadavre, nici măcar vreun semn că trupele ucrainene ar fi fost acolo”, a explicat Scott McLean, corespondent al postului amercian de televiziune CNN.

În plus, mulți bloggeri ruși au criticat Ministerul Apărării din Rusia pentru povestea fabricată de „represalii” după lovitura de la Makiivka. Ei insistă că, în loc de propagandă pentru uz intern, Ministerul Apărării ar trebui să-i tragă la răspundere pe cei responsabili pentru victimele rusești.

Vezi si alte articole...