luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Rusia acuză că va fi atacată din România cu avioane F-16. Piloții, instruiți lângă București

ExterneRusia acuză că va fi atacată din România cu avioane F-16. Piloții, instruiți lângă București

Rusia acuză că va fi atacată din România cu avioane F 16. Piloții, instruiți deja lângă București. După Paște, primele F-16 vor apărea în Ucraina, a anunțat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Ilia Ievlaș.

Rusia acuză că va fi atacată din România cu avioane F 16. Piloții, instruiți deja lângă București. NATO a postat un video cu instruirea piloților ucraineni în Danemarca, dar canalele pro-Kremlin scriu că primii piloți care vor lupta în Ucraina au fost instruiți în România.

„Desigur, nu inventăm termene limită. Această dată a fost schimbată de mai multe ori. Aşteptăm”, a precizat Ilia Ievlaș.

Rusia acuză că va fi atacată din România cu F 16. Piloții, instruiți deja lângă București
Canalul pro-Kremlin Telgram/Fisherman a scris că purtîtorul de cuvânt al Forțelor Aeriene din Ucraina a uitat să menționeze „ceva”, anume că „avioanele de luptă predate autorităților ucrainene au zburt periodic în regiunile de vest ale țării”.

Rusia

„În cadrul instruirii, piloții care au fost în România au zburat la altitudini joase și au practicat și aterizarea pe aerodromuri precum Starokonstantinov, Ivano-Frankivsk și așa mai departe”, scrie Telegram/Fisherman.

În România, un centru de pregătire al piloților pe F-16, inclusiv ucraineni, se află la Fetești, dar s-a spus că încă nu au început instruirea, cum susține Telegram/Fisherman.

Infrastructura pentru desfășurarea F-16 a început să fie pregătită la începutul anului trecut. Potrivit unor rapoarte, chiar și aerodromul de câmp Voronov este în curs de modernizare activ pentru a răspunde nevoilor actuale.

Însă, acestea nu pot acoperi nevoile noii flote de F-16. Drept urmare, „ca ultimă soluție, pot folosi oricând teritoriile României și Moldovei ca locuri de decolare”, scrie Telegram/Fisherman.

„Era o chestiune de timp să se admită apariția avioanelor de luptă americane. Doar că acum, se pare, s-a dat undă verde.”

NATO a postat un scurt documentar pentru a arăta cum se pregătesc piloții ucraineni pe F-16 în Danemarca.

Un videoclip al antrenamentului a fost publicat pe pagina oficială YouTube a NATO, potrivit mil.in.ua.

În videoclip, un pilot ucrainean cu indicativul de apel Moonfish și-a împărtășit impresiile despre aceste avioane și și-a demonstrat capacitățile de zbor.

El este unul dintre puținii piloți ucraineni care își perfecționează în prezent abilitățile pe F-16, care va fi predat Ucrainei.

Potrivit acestuia, avionul de luptă are o manevrabilitate excelentă și un motor puternic, ceea ce face posibilă efectuarea de manevre rapide.

Se așteaptă ca Ucraina să primească flota de avioane F-16 în vara anului 2024, iar până la acel moment, piloții ar fi trebuit să-și termine pregătirea.

Canalul Telegram/Fisherman atenționează că va urma un atac masiv asupra Crimeei și a podului Kerci, inclusiv cu avioane F-16.

„Pregătirile sunt în plină desfășurare”, anunță Telegram/Fisherman.

Vezi si alte articole...