miercuri, februarie 21, 2024

Rusia, cu ochii pe relația Republica Moldova – Occident. Amenințare de la Kremlin

ExterneRusia, cu ochii pe relația Republica Moldova – Occident. Amenințare de la Kremlin

Rusia a transmis un mesaj războinic, țintele fiind Republica Moldova și Occidentul. Relația tot mai strânsă dintre cele două entități a înfuriat Kremlinul.

Rusia a transmis un mesaj ferm pentru Republica Moldova și Occident. Orice tentativă de-a transforma Basarabia într-un cap de pod anti-rusesc nu va avea sorți de izbândă. Despre acest subiect a vorbit purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

Ea a transmis că oficialii de la Kremlin sunt deranjați de ceea ce ei cred că este o atitudine ostilă și neprietenoasă din partea Chișinăului. „În plus, toate acestea se fac nu numai împotriva istoriei relațiilor bilaterale și a legăturilor dintre țările și popoarele noastre, nu numai împotriva intereselor regiunii, ci, în primul rând, împotriva intereselor însăși Republicii Moldova și ale poporului acestei țări”. A spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Amenințări directe din Rusia, pentru Republica Moldova

De asemenea, a mai precizat că Moldova, oficial, „rămâne fidelă liniei de suprimare a libertății de exprimare și a oricărei păreri diferite”. Ea a subliniat că, în ciuda faptului că de la sfârșitul anului 2023 în Republica Moldova a încetat să mai funcționeze starea de urgență, autoritățile nu se grăbesc să anuleze decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. De a interzice difuzarea posturilor de televiziune în limba rusă, ale căror licențe au fost retrase în 2022-23, iar guvernul Moldovei explică acest lucru prin „preocuparea pentru sănătatea psihică a telespectatorilor”.

Rusia

„Istoria cunoaște explicații similare. În opinia mea, autorii unor astfel de agitații se confruntă ei înșiși cu astfel de probleme. Se pare că, în înțelegerea distorsionată a conducerii moldovenești, grija, cum se spune, pentru sănătatea mintală a cetățenilor înseamnă flux zilnic de acuzații nefondate la adresa Rusiei, redifuzarea de către canalele pro-guvernamentale a minciunilor din presa occidentală și ucraineană pretins independentă privind operațiunea militară specială și propaganda valorilor neoliberale străine cetățenilor”, a declarat oficialul de la Ministerul de Externe din Rusia.

Discursul s-a întețit și Zaharova a spus că scopul UE este de-a ajunge în zona rusă, prin intermediul Moldovei.

„Moldova nu va primi niciodată nici unul dintre bonusurile pe care le primesc statele membre ale UE în domeniul economic și umanitar, ci va deveni o trambulină care va fi folosită pentru a distruge Rusia, pentru a-i „provoca o înfrângere strategică”, așa cum formulează NATO, dar în realitate se va întâmpla tot ce s-a întâmplat înainte cu alte țări care au urmat această cale a minciunii și autoamăgirii. Va avea loc distrugerea Moldovei, din nefericire, dacă liderii moldoveni nu-și vor reveni în fire și nu-și vor aminti că sunt responsabili față de poporul lor și pentru poporul lor”. A mai afirmat Zaharova, conform noi.md.

Vezi si alte articole...