luni, aprilie 15, 2024

Rusia își dotează submarinele nucleare cu sisteme anti-drone. Au rachete de 2.000.000.000 $

ExterneRusia își dotează submarinele nucleare cu sisteme anti-drone. Au rachete de 2.000.000.000 $

Rusia își dotează submarinele nucleare cu sisteme anti-drone. Au rachete de 2.000.000.000 de dolari. Submarinele rusești dotate cu rachete balistice nucleare, au acum un ecran de blindaj, o „cușcă de protecție”, deasupra turnului său de conducere.

Rusia își dotează submarinele nucleare cu sisteme anti-drone. Au rachete de 2.000.000.000 de dolari la bord.
Este prima dată când se observă acest tip de protecție suplimentară, care este acum folosit în mod curent de ambele părți ale conflictului din Ucraina pe tancuri și alte vehicule blindate.

Rusia își dotează submarinele nucleare cu sisteme anti-drone. Au rachete de 2.000.000.000 $

Forțele ucrainene au scufundat sau avariat 33% din Flota Mării Negre a Rusiei inclusiv folosind drone aeriene și navale.

Amenințările cu drone au devenit riscul major în actualul război al Rusiei în Ucraina, Kremlinul pierzând superioritatea în Marea Neagră în fața unei țări care nu avea flotă de război.

Submarinul rusesc Tula a fost văzut pentru prima dată cu ecranul de protecție anti-drone într-o emisiune recentă de la postul de televiziune de stat Rusia-24, potrivit The War Zone.

Acesta, o navă din clasa Project 667BDRM sau Delfin, este repartizat Flotei de Nord a Marinei Ruse și se afla în Gadjievo, în regiunea Murmansk, din nordul îndepărtat al țării.

Submarinele din clasa Delta IV, fiecare dintre ele având o deplasare la scufundare de 15.500 de tone, pot fi încărcate cu până la 16 rachete balistice R-29RMU Sineva, care costă 120 milioane de dolari bucata sau chiar mai mult în prezent.

Tula este andocat alături de Vepr, un submarin de atac nuclear Project 971U, cunoscut de NATO ca Akula II.

Vepr, mult mai modernizat, nu are ecran în partea de sus a turnului său de comandă.

Designul ecranului, oricât de simplu pare, este complet în concordanță cu tipul de armură superioară de contra-dronă suplimentară pe care forțele ruse au început să o instaleze pe tancuri și alte blindate, ca apărare împotriva dronelor FPV și a altor tipuri de drone armate.

Vezi si alte articole...