luni, iulie 22, 2024

Rusia își face o super armată! 280.000 de persoane au semnat contracte de înrolare

ExterneRusia își face o super armată! 280.000 de persoane au semnat contracte de înrolare

Rusia își face o super armată! 280.000 de persoane au semnat contracte de înrolare, a anunțat duminică vicepreşedintele Consiliului de Securitate ale Rusiei, Dmitri Medvedev.

Rusia își face o super armată

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului de Securitate ale Rusiei, Dmitri Medvedev, aproape 280.000 de persoane au semnat contracte în acest an pentru a intra în serviciu profesionist în armata rusă.

Prezent în Extremul Orient rus, Medvedev a spus că are întâlniri cu oficiali locali în cadrul eforturilor de întărire a forţelor armate.

‘Conform Ministerului Apărării, de la 1 ianuarie circa 280.000 de persoane au fost acceptate în rândurile Forţelor Armate pe bază de contract’, printre care şi rezervişti, a declarat fostul preşedinte rus, citat de TASS.

Rusia a anunţat anul trecut un plan de mărire cu peste 30% a personalului său de luptă, până la 1,5 milioane de oameni.

Zelenski asigură că trupele fac progrese

În timp ce Rusia pregătește o super armată, Zelenski a încercat să asigure publicul că armata sa face progrese pe linia frontului.

„Forţele ucrainene fac progrese. În ciuda a tot ceea ce se întâmplă şi orice ar spune cineva, facem progrese, iar acesta este cel mai important lucru. Suntem în acţiune.”, a scris el pe reţelele de socializare.

Ucraina a străpuns prima linie de apărare a frontului rusesc din sud

Generalul ucrainean care conduce contraofensiva din sud, Oleksandr Tarnavski, a precizat că armata Ucrainei a străpuns în mod decisiv prima linie de apărare a Rusiei în apropiere de Zaporojie. Acesta se așteaptă la o înaintare mai rapidă, pe măsură ce presează a doua linie a frontului, care este mai slabă.

Generalul de brigadă Oleksandr Tarnavski spune că Rusia a dedicat 60% din timpul şi resursele sale pentru a construi prima linie de apărare şi doar 20% pentru a doua şi a treia linie. Oficialul susține că Moscova nu se aştepta ca forţele ucrainene să reuşească străpungerea.

„Acum ne aflăm între prima şi a doua linie de apărare”, a declarat Tarnavski pentru Observer. Forţele ucrainene presează de ambele părţi ale breşei şi îşi consolidează poziţia pe teritoriul cucerit în luptele recente, a explicat generalul. „În centrul ofensivei, finalizăm acum distrugerea unităţilor inamice care oferă acoperire pentru retragerea trupelor ruseşti în spatele celei de-a doua linii defensive a acestora”, a detaliat el.

Vezi si alte articole...