sâmbătă, iulie 20, 2024

Rusia, nevoită să se apere de atacurile Ucrainei. Desfășoară sisteme S-300 în orașe

ExterneRusia, nevoită să se apere de atacurile Ucrainei. Desfășoară sisteme S-300 în orașe

Rusia, nevoită să se apere de atacurile Ucrainei. Desfășoară sisteme S-300 în orașe. Moscova este nevoită să retragă sisteme și echipe de apărare aeriană din apropierea liniei frontului pentru a-și proteja orașele.

Rusia, nevoită să se apere de atacurile Ucrainei. Desfășoară sisteme S-300 în orașe, în primul rând în Leningrad, unde un atac cu drone au scos din funcțiune terminalul Ust-Luga de la Marea Baltică.

Operatorul a declarat că și-a suspendat operațiunile după explozii și incendii cauzate de „acțiuni externe”.

Rusia, nevoită să se apere de atacurile Ucrainei. Desfășoară sisteme S-300 în orașe

Novatek, al doilea mare producător de gaze naturale din Rusia, a declarat că a oprit operațiunile la terminalul Ust-Luga de la Marea Baltică în urma incidentului, oficialii locali raportând „explozii” la uzină, potrivit Financial Times, citat de War Zone.

Avariile terminalului de petrol și gaze din Ust-Luga, Rusia, sunt mai grave decât se aștepta inițial.

Potrivit analiștilor de la brokerajul BCS din Moscova, ar putea dura săptămâni, poate chiar luni, până când instalația va reveni la o capacitate semnificativă.

Două drone fabricate din Ucraina au aplicat cu succes lovituri asupra comerțului cu hidrocarburi din Rusia, producând pagube de miliarde de dolari.

Dronele care au atacat depozitul de petrol în acea noapte au fost fabricate în Ucraina.

„Da, am atins ținta în acea noapte, iar chestiile alea au zburat exact 1.250 de kilometri în acea noapte. Da, sunt fabricate în Ucraina”, a declarat Oleksandr Kamishin, ministrul Industriilor Strategice al Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a susținut că o dronă ucraineană a fost interceptată deasupra regiunii Leningrad, care înconjoară Sankt Petersburg, în primele ore ale zilei de 18 ianuarie.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) arată, într-o analiză recentă, că apărarea antiaeriană rusă în și în jurul Sankt Petersburgului este organizată pentru a proteja împotriva atacurilor din partea NATO, nu din Ucraina.

Ca urmare a atacurilor ucrainene, Moscova este nevoită să retragă sisteme din altă parte pentru a consolida apărarea antiaeriană în acea zonă portuară a Mării Baltice.

„O sursă din interior a susținut la 21 ianuarie că acoperirea apărării aeriene asupra oblastului Leningrad este slabă, iar cea din oblastul Leningrad nu este potrivită pentru a se apăra împotriva loviturilor din sud”, potrivit ISW.

Vezi si alte articole...