sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Rusul Ian Nepomniaci, obligat să se schimbe, după ce a încălcat codul vestimentar la Campionatul Mondial de Șah Rapid din Kazahstan. Ce scria pe tricoul lui

SportRusul Ian Nepomniaci, obligat să se schimbe, după ce a încălcat codul vestimentar la Campionatul Mondial de Șah Rapid din Kazahstan. Ce scria pe tricoul lui

Marele maestru rus Ian Nepomniaci, 32 de ani, challengee la titlul mondial de șah, norvegianul Magnus Carlsen, a apărut înaintea unei partide de la Mondialul de șah rapid de la Alma Ata cu un tricou inscripționat cu mesajul „La ce te uiți, idiotule? Pleacă de aici”, relatează Blick.

Pe 10 decembrie, Leo Messi l-a insultat pe olandezul Wout Weghorst în timpul unui interviu de după meciul din sferturile de finală câștigat împotriva Țărilor de Jos, de la Mondialul de fotbal din Qatar. Fotbalistul care a condus naționala Argentinei la titlul suprem și-a explicat comportamentul prin faptul că atacantul batav i-a provocat pe colegii său înainte și în timpul întâlnirii.

În competiția din Kazahstan, de la finalul anului trecut, șahistul rus Ian Nepomniaci a preluat insulta în limba spaniolă și și-a imprimat pe tricou mesajul „La ce te uiți, idiotule? Pleacă de aici”.

Organizatorii i-au dat de două ori un avertisment, după care marele maestru rus a fost nevoit să își schimbe bluza pentru a nu fi descalificat!

Jucătorul a numit „codul vestimentar” ciudat și a adăugat că ar trebui pus în prim-plan „confortul participanților”, nu „restricțiile”.

Turneul de la Alma Ata a fost câștigat de Magnus Carlsen, 32 de ani, care este campion mondial en-titre și la șah, și la șah rapid.

Norvegianul a renunțat să-și apere titlul la șah normal, așa că meciul dintre Ian Nepomniaci și chinezul Din Liren, programat în aprilie 2023, va decide noul campion mondial.

Vara trecută, Ian Nepomniaci a câştigat Turneul Candidaţilor de la Madrid și era challenger obligatoriu.

Foto: EPA

Vezi si alte articole...