luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

S-au montat primele scări rulante noi la Universitate, în pasajul pietonal din centrul Capitalei

Din OrasS-au montat primele scări rulante noi la Universitate, în pasajul pietonal din centrul Capitalei

În sfârșit, momentul a sosit. Primul set de scări rulante noi a fost instalat la Universitate, în pasajul pietonal din centrul Capitalei, a anunțat Nicușor Dan. Cu toate acestea, bucureștenii vor mai trebui să aștepte puțin până când vor putea fi folosite. Primarul General al Capitalei a comunicat că unul dintre cele patru seturi de scări rulante nefuncționale de la Pasajul Universității a fost înlocuit. După luni de așteptare și un anunț făcut încă din vara trecută cu privire la înlocuirea acestora, PMB a demarat procesul de montare al noilor scări.

În mod specific, este vorba despre scările de la ieșirea dinspre Facultatea de Geografie. Deși acestea au fost deja montate, Nicușor Dan a menționat că va mai trece ceva timp până când acestea vor fi funcționale.

„Acum se lucrează la așezarea pe poziții, conectarea cu sistemul electric și montarea sistemului antiseismic”.

Conform informațiilor furnizate, după finalizarea acestor proceduri și după ultimele ajustări, urmează obținerea autorizației de funcționare pentru noile scări rulante. Doar după acest pas, bucureștenii le vor putea utiliza.

Edilul nu a indicat un termen estimativ pentru finalizarea tuturor procedurilor necesare.

În ceea ce privește înlocuirea celorlalte șase scări aflate în pasajul pietonal de la Piața Universității, primarul general a transmis că acestea vor fi instalate în perioada următoare. Nici în acest caz nu a fost specificată o dată exactă. Administrația Străzilor București se va ocupa de aceste lucrări.

Anunțurile privind înlocuirea scărilor din Pasajul Universității au început să apară încă din anul trecut. Pe 4 iulie 2023, Stelian Bujduveanu, la acea vreme viceprimar cu atribuții, a anunțat înlocuirea faimoaselor scări, cunoscute de unii bucureșteni ca fiind defecte. Cu toate acestea, scările care duc spre Facultatea de Geografie au fost scoase pentru a fi schimbate abia pe 8 martie 2024, conform declarațiilor lui Nicușor Dan. Astfel, deși acestea au fost înlocuite, ritmul de lucru este unul extrem de lent.

Vezi si alte articole...