luni, iunie 17, 2024

Sâmbătă, 1 iunie, bucureștenii sunt așteptați la inaugurarea fântânilor arteziene din Parcul IOR

Din OrasSâmbătă, 1 iunie, bucureștenii sunt așteptați la inaugurarea fântânilor arteziene din Parcul IOR

În acest weekend, bucureștenii sunt invitați să participe la inaugurarea fântânilor arteziene realizate de PS3 în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), unde se va desfășura un spectacol de lumină și muzică.

Primul weekend de vară vine cu o serie de evenimente la care locuitorii Capitalei sunt invitați să participe, multe dintre acestea fiind organizate în cadrul celebrării „Zilei Copilului”.

Joi, 30 mai 2024, PS3 a transmis că o altă activitate se adaugă listei deja lungi de evenimente. Este vorba despre inaugurarea fântânilor arteziene din Parcul IOR. Administrația publică a informat că aceste fântâni vor fi deschise pentru prima dată bucureștenilor sâmbătă, pe 1 iunie 2024.

În ziua inaugurării, vor avea loc două spectacole de lumină și muzică, fiecare cu o durată de 30 de minute, conform programului următor: primul spectacol începe la ora 21:30, cel de-al doilea spectacol începe la ora 22:30.

Primăria Sectorului 3 a transmis următorul mesaj:

„💦 Fântânile arteziene vor surprinde audiența cu jocurile de apă, într-o explozie de culori și lumini, sincronizate pe muzică”.

Duminică, 2 iunie 2023, fântânile vor fi pornite încă de dimineață, începând cu ora 08:00. Cu toate acestea, luminile și muzica vor începe abia pe timp de seară, de la ora 21:30 și, respectiv, 22:30. Cu câteva zile în urmă, Robert Negoiță a comunicat că una dintre funcțiile acestor fântâni este de a ajuta la aerarea apei din lacul Titan. În plus, ele contribuie la frumusețea zonei.

„Pe lângă partea practică de a ajuta la calitatea apei, fântânile arteziene din parcul Alexandru Ioan Cuza vor oferi publicului și un spectacol cu muzică, lumini, un cadru frumos care să ne invite să ieșim seara în parc”.

În 2023, Consiliul General al Sectorului 3 a aprobat un buget de 30 de milioane de lei pentru construirea a două fântâni arteziene, una în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) și una în Parcul Brățării. Cu toate acestea, la acest moment, Robert Negoiță a transmis:

„Fântânile sunt realizate cu bani atrași din fonduri europene, pentru ca noi să ne putem bucura de spectacolul acestora”.

Vezi si alte articole...