sâmbătă, iunie 15, 2024

Şantierele de pe drumurile publice din Capitală, verificate de poliţişti – S-au dat 16 amenzi firmelor sau administratorilor drumurilor – FOTO

EconomieŞantierele de pe drumurile publice din Capitală, verificate de poliţişti – S-au dat 16 amenzi firmelor sau administratorilor drumurilor - FOTO

”În data de 02 martie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au verificat arterele de circulaţie/zonele de interes, în funcţie de locaţiile unde au fost emise avize pentru lucrări pe drumul public, respectiv unde se cunoştea despre existenţa unor lucrări în desfăşurare. De asemenea, a fost verificată starea de viabilitate a drumului public, precum şi stadiul de remediere a deficienţelor semnalate de Brigada Rutieră administratorului drumului public”, a transmis, sâmbătă, Brigada Rutieră a Capitalei.

Astfel, potrivit sursei citate, au fost aplicate 16 amenzi pentru sistematizarea zonei, astfel:

9 sancţiuni societăţilor executante de lucrări pe drumul public pentru lipsa unei semnalizări provizorii corespunzătoare, neaducerea sistemului rutier la starea iniţială la finalizarea lucrării, respectiv crearea de restricţii în zona drumului public fără a avea avizul Poliţiei Rutiere;

7 sancţiuni administratorului drumului public pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura starea de viabilitate a părţii carosabile.

Potrivit poliţiştilor, pe Calea Moşilor, în dreptul imobilului cu nr. 51, poliţiştii rutieri au constatat existenţa unei deficienţe majore a părţii carosabile, motiv pentru care au amendat administratorul drumului public în cauză; Pe Prelungirea Ferentari, în dreptul imobilului cu nr. 82, poliţiştii rutieri au constatat existenţa unei deficienţe majore a părţii carosabile, motiv pentru care auamendat administratorul drumului public în cauză.

De asemenea, pe Şoseaua Străuleşti nr. 70, poliţiştii rutieri au constatat existenţa unor denivelări în zona unui cămin de vizitare a reţelei edilitare, motiv pentru care au amendat deţinătorul reţelei, iar pe Str. Drumul Între Tarlale, poliţiştii rutieri au constatat existenţa unor lucrări care ocupau suprafaţa trotuarului, fără asigurarea unui culoar pietonal, motiv pentru care au amendat societatea comercială care deţinea calitatea de executant.

Numai în cursul anului trecut au foat date 96 de amenzi societăţilor executante de lucrări pe drumul public pentru lipsa unei semnalizări provizorii corespunzătoare, neaducerea sistemului rutier la starea iniţială la finalizarea lucrării, respectiv crearea de restricţii în zona drumului public fără a avea avizul Poliţiei Rutiere.

De asemenea, au fost date 42 de amenzi administratorilor drumurilor publice pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura starea de viabilitate a părţii carosabile (semnalizare rutieră deteriorată/neîntreţinută, deficienţe în partea carosabilă, realizarea unor lucrări fără a avea o semnalizare temporară corespunzătoare).

 

Vezi si alte articole...