sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Sărmăluțe de post, în foi de viță

MedicalSărmăluțe de post, în foi de viță

Nu mai știi ce să gătești de post? Ce zici de sarmale de post, în foi de viță?

Rețetă rapidă de sarmale de post

Ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 1 cană de orez
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 morcovi, rase
  • 1 ardei gras, tocat mărunt
  • 1/2 cană de mazăre
  • 1/2 cană de porumb
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • 1 linguriță de cimbru uscat

Pentru foi:

  • 1 borcan de foi de viță (aproximativ 50-60 de foi)
  • Apă fierbinte pentru înmuiat foile

Pentru sos:

  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 cană de suc de roșii
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de zahăr
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

  1. Pregătirea foilor:
    • Înmoaie foile de viță în apă fierbinte timp de 10-15 minute sau până devin maleabile.
    • Taie sau rupe codițele, dacă este necesar.
  2. Pregătirea umpluturii:
    • Într-o tigaie, călește ceapa în ulei de măsline până devine transparentă.
    • Adaugă morcovii rași, ardeiul gras, mazărea și porumbul. Gătește pentru 5-7 minute până se înmoaie.
    • Adaugă orezul și amestecă bine.
    • Condimentează cu sare, piper și cimbru. Lasă amestecul să se răcească.
  3. Asamblarea sarmalelor:
    • Așază o foaie de viță pe o suprafață plană și pune o lingură din amestecul de orez în centrul fiecărei foițe.
    • Îndoaie marginile laterale ale foiței către interior și rulează de jos în sus, formând sarmalele. Repetă procedura până termini toate foile și umplutura.
  4. Pregătirea sosului:
    • Într-un vas, amestecă pasta de tomate, suc de roșii, ulei de măsline, zahăr, sare și piper. Pune sosul pe foc și lasă-l să dea în clocot.
  5. Gătirea sarmalelor:
    • Așază sarmalele într-un vas și toarnă sosul deasupra.
    • Acoperi vasul cu un capac și gătește la foc mic timp de aproximativ 45-60 de minute sau până când sarmalele sunt gata.
  6. Servirea:
    • Sărmăluțele de post în foi de viță sunt gata de servit. Pot fi servite cu mămăligă sau cu salată verde.

Această rețetă este o variantă delicioasă și sățioasă de sărmăluțe de post, potrivite pentru a fi savurate în timpul perioadelor de post sau pentru oricine preferă o opțiune vegetariană gustoasă.

Vezi si alte articole...