spot_imgspot_img

Șase furnizori de energie au fost amendați. S-a citit indexul cu întârziere

EconomieȘase furnizori de energie au fost amendați. S-a citit indexul cu întârziere

Șase furnizori de energie au fost amendați de ANRE pentru că au citit indexul cu întârziere. Sancțiunile ajung la 2.400.000 lei, informează instituția. 

„La sfârșitul anului 2022 am dispus acțiuni de control inopinate la operatorii de distribuție a energiei electrice, prin care am verificat modul de îndeplinire a obligației de citire a indexului grupului de măsurare a energiei electrice la un interval de timp care nu trebuie să depășească 3 luni, în cazul clienților casnici, așa cum prevede art. 45 alin. (10) din Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare”, transmite ANRE.

CITEȘTE ȘI: Distribuirea anumitor medicamente în exteriorul țării, suspendată pentru trei luni

Inspectorii au constatat depășiri frecvente a intervalului de trei luni pentru citirea indexului grupului de măsurare a energiei electrice, toți operatorii de distribuție verificați fiind sancționați cu amenzi contravenționale:

• E-Distribuție Muntenia 400.000 lei

• E-Distribuție Banat 400.000 lei

• E-Distribuție Dobrogea 400.000 lei

• Distribuție Energie Electrică România 400.000 lei

• Distribuție Energie Oltenia 400.000 lei

• Delgaz Grid 400.000 lei.

ANRE anunță că va continua să monitorizeze respectarea prevederilor legale în vigoare pentru a remedia orice încălcări care afectează consumatorii de energie electrică și gaze naturale.

Începând cu data de 16 decembrie, anul trecut, amenda pentru nerespectarea de către operatorul de distribuție a obligației de citire a indexului grupului de măsurare al clientului final casnic la un interval de timp de maximum trei luni s-a modificat și este cuprinsă între 100.000 lei și 1.000.000 lei.

 

Vezi si alte articole...

Cele mai populare articole...