duminică, mai 26, 2024

Scandal în Germania. Ministrul Apărării a demisionat după ce a postat un mesaj controversat despre Ucraina

ExterneScandal în Germania. Ministrul Apărării a demisionat după ce a postat un mesaj controversat despre Ucraina

Ministrul Apărării, al germaniei Christine Lambrecht, și-a anunțat luni, oficial, demisia. Potrivit Deutsche Welle, această decizie ar fi fost luată după un mesaj controversat pe care oficialul german l-ar fi transmis în noaptea de Anul Nou.

Conform sursei citate, în acest mesaj, care a fost postat pe rețelele de socializare,Ministrul Apărării al germaniei Lambrecht a vorbit despre războiul din Ucraina având sunetul artificiilor de săbătoare pe fundal.

Potrivit Agerpres, în noaptea de Revelion, Lambrecht a postat pe un cont privat de Instagram un video în care făcea bilanţul anului 2022. Însă referirile ei ”la războiul dezlănţuit din mijlocul Europei” şi mulţumirile adresate lucrătorilor de urgenţă s-au auzit uneori mai greu, din cauza focurilor de artificii.

Membrii Uniunii Creștin-Democrate (CDU), din opoziție, au calificat mesajul drept lipsit de sens și i-au cerut să demisioneze.

Lambrecht face parte din Partidul Social-Democrat (SPD), de centru-stânga, al cancelarului Olaf Scholz.

În acest scandal, Scholz a declarat deja că are în continuare încredere în Lambrecht.

Un sondaj de opinie, realizat recent pentru televiziunea publică ZDF, arăta că 60% dintre respondenţi sunt în favoarea demisiei lui Lambrecht, în timp ce numai 25% susţin rămânerea ei în funcţie.

Jumătate dintre votanţii intervievaţi ai social-democraţilor au spus şi ei că ministrul apărării ar trebui să demisioneze.

Vezi si alte articole...