sâmbătă, septembrie 23, 2023

Schneider Electric o numeşte pe Gwenaelle Avice-Huet în funcţia de vicepreşedinte executiv pentru operaţiuni în Europa. Ea lucrează în companie din 2021, ocupând iniţial postul de Senior-Vice President Corporate Strategy

EconomieSchneider Electric o numeşte pe Gwenaelle Avice-Huet în funcţia de vicepreşedinte executiv pentru operaţiuni în Europa. Ea lucrează în companie din 2021, ocupând iniţial postul de Senior-Vice President Corporate...

” Schneider Electric a numit-o pe Gwenaelle Avice-Huet în funcţia de Executive Vice President of Europe Operations, începând din septembrie 2023. În noul ei rol, Gwenaelle Avice-Huet va fi responsabilă de întregul portofoliu de business al Schneider Electric în operaţiunile europene, urmărind contribuţia companiei la dezvoltarea agendei UE pentru accelerarea transformării ecologice şi digitale a Europei”, anunţă compania.

Ea s-a alăturat Schneider Electric în 2021 în calitate de Senior-Vice President Corporate Strategy, înainte de a intra în Comitetul executiv în calitate de Chief Strategy and Sustainability Officer.

Înainte de a se alătura Schneider Electric, Gwenaelle Avice-Huet a lucrat la Engie (fostă GDF SUEZ) în diferite roluri, de la Senior Vice-President of European and Regulatory affairs, până la conducerea operaţiunilor legate de energia din surse regenerabile. În ultimul său rol, ea a făcut parte din Comitetul executiv al Engie, fiind Chief Executive Officer al Engie America de Nord şi responsabilă pentru energiile din surse regenerabile la nivel Mondial.

Gwenaelle Avice-Huet şi-a început cariera la Centrul Naţional pentru Cercetare Ştiinţifică din Franţa şi la Comisia pentru Energie Atomică din Franţa, înainte de a se alătura Băncii Mondiale la Washington D.C. în funcţia de consultant. Ea a lucrat, de asemenea, pentru serviciul prim-ministrului francez în cadrul Secretariatului General pentru Afaceri Europene cu responsabilităţi asupra problemelor legate de energie şi competitivitate, dar a fost şi consilier în domeniul energiei şi schimbărilor climatice pentru diverşi miniştri.

Ea este în Consiliul de administraţie al Air France-KLM din mai 2021. Deţine o diplomă în fizică şi chimie de la Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay, o diplomă postuniversitară în chimie moleculară de la Ecole Polytechnique din Franţa şi o diplomă de inginerie de la Corps des Ponts et Chaussées. De asemenea, a fost nominalizată în categoria „Young Global Leader” de către Forumul Economic Mondial.

Gwenaelle se va muta din Statele Unite în Europa, cu ocazia numirii sale în această funcţie.

 

 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro