luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Școala Gimnazială Nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab” din Sectorul 3 este în proces de reconstrucție

Din OrasȘcoala Gimnazială Nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab” din Sectorul 3 este în proces de reconstrucție

Au început lucrările de reconstruire a Școlii Gimnaziale Nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab” din București. Școala din Sectorul 3 a fost închisă în 2021 din cauza unui grad seismic ridicat. Primăria Sectorului 3 a anunțat pe Facebook că lucrările de reconstrucție a Școlii Gimnaziale Nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab” au început.

Noua clădire a școlii va avea o capacitate de 650 de locuri pentru elevii de gimnaziu. Aceasta va include: 22 de săli de clasă, laboratoare pentru chimie, fizică, și științe naturale, cabinet medical și stomatologic, bibliotecă, sală de sport luminoasă și spațioasă, spații exterioare de recreere, zonă de atletism, teren de baschet și spații verzi.

Primăria Sectorului 3 se angajează să ridice Școala Nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab” la standarde moderne, promovând conceptul de școală modernă.

„Noua clădire se va ridica la nivelul standardelor de energie, eficiență termică și calitate de studiu, pe care le oferă în ansamblu infrastructura școlară din Sectorul 3. Se promovează conceptul de școală modernă, sigură, prietenoasă elevilor și responsabilă cu mediul înconjurător”, se precizează în textul publicat pe Facebook de către Primăria Sectorului 3.

Noua clădire a Școlii Gimnaziale Nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab” va avea patru etaje și va include: suprafețe vitrate generoase, încălzire în pardoseală, sisteme moderne de ventilație și pompe de căldură, tâmplărie din aluminiu cu performanțe energetice ridicate, sticlă cu protecție împotriva razelor UV, panouri fotovoltaice pe acoperiș, utilizând energie regenerabilă pentru a prelua din consumul electric necesar clădirii.

Clădirea anterioară a Școlii Gimnaziale Nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab” avea un grad seismic ridicat și risca să se prăbușească. Primăria Sectorului 3 a anunțat că utilajele se află deja pe teren și demolează vechea structură.

Școala a fost închisă în 2021, iar elevii au fost relocați în alte unități de învățământ. În aprilie 2023, Primăria Sectorului 3 a promis că vor începe lucrările de reconstrucție a Școlii Gimnaziale Nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab”. Conform unui comunicat de presă transmis de Agerpres, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat:

„Ne bucurăm că în sfârșit putem demara lucrările la această școală. Clădirea Școlii Neagoe Basarab va putea fi dărâmată deoarece reprezenta un risc major pentru elevi, având mari probleme de structură. Vom construi din temelii o școală nouă care va găzdui peste 650 de elevi de gimnaziu”.

Vezi si alte articole...