vineri, aprilie 19, 2024

Școlile din Sectorul 5 vor fi închise luni, 25 martie, a anunțat Primăria Sectorului 5. Se va face dezinsecție împotriva ploșnițelor

Din OrasȘcolile din Sectorul 5 vor fi închise luni, 25 martie, a anunțat Primăria Sectorului 5. Se va face dezinsecție împotriva ploșnițelor

Primăria Sectorului 5 a anunțat că școlile din sector vor fi închise luni, 25 martie, pentru a permite desfășurarea operațiunilor de dezinsecție împotriva ploșnițelor în școli și în zonele adiacente. Această decizie a fost luată în contextul cazurilor de infestare cu ploșnițe confirmate în Școala Gimnazială I. C. Brătianu și Școala Gimnazială Petrache Poenaru.

Primăria Sectorului 5 a anunțat pe pagina sa de Facebook că operațiunea de dezinsecție va începe vineri seara, 22 martie, imediat după terminarea orelor de curs. Elevii nu vor merge la școală luni, 25 martie.

„Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a solicitat aparatului de specialitate din cadrul primăriei, demararea tuturor demersurilor necesare pentru suspendarea cursurilor în instituțiile de învățământ din sector în data de 25 martie 2024, pentru dezinsecție în școli și în perimetrul acestora, începând de vineri, 22 martie, după finalizarea orelor de curs. Edilul a stabilit de comun acord, cu ministrul Educației, Ligia Deca, ca școlile să fie închise, având în vedere sesizările venite din partea părinților”.

Măsura a fost luată în urma sesizărilor primite de la mai mulți părinți cu privire la prezența ploșnițelor în două școli: Școala Gimnazială I. C. Brătianu și Școala Gimnazială Petrache Poenaru. Ca urmare, Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 a trimis o solicitare către Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru luarea măsurilor legale corespunzătoare.

Sursă foto: Facebook – Primăria Sectorului 5

Câțiva părinți de la Școala I. C. Brătianu au relatat că primele semne de alarmă au apărut acum trei săptămâni, când au observat că copiii lor prezintă semne pe piele. Unul dintre părinți a declarat pentru digi24.ro că este nevoit să își dezbrace copilul atunci când acesta ajunge acasă de la școală pentru a-l verifica de prezența ploșnițelor.

Administratorul școlii a confirmat existența ploșnițelor în unitatea de învățământ. Întrebat de un reporter Digi24 dacă s-a efectuat dezinsecție în școală, acesta a oferit următorul răspuns:

„A doua tură vineri. Acum așteptăm să vedem, mai facem peste o săptămână. Dar s-a făcut din momentul în care au apărut, de pe 29 februarie, pe întâi s-a făcut prima. La două săptămâni am făcut a doua tură, adică vineri. Au fost în anumite clase. În primă fază am făcut pe toată suprafața școlii, subsol, tot. La a doua tură am făcut doar la etajele unde au reapărut. Și așteptăm să vedem cât durează toată treaba, dacă mai facem încă o tură”.

Vezi si alte articole...