luni, iunie 17, 2024

Se dă startul construcției Maternității „Sf. Ioan” din București

Din OrasSe dă startul construcției Maternității „Sf. Ioan” din București

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a comunicat într-o conferință de presă că începe astăzi construcția Maternității „Sf. Ioan” din București. Această investiție, în valoare de 50 de milioane de euro, este finanțată din fonduri europene.

La data de 1 februarie 2024, Daniel Băluță declara că noua maternitate din Sectorul 4 va fi amplasată într-o clădire proiectată special pentru a îndeplini nevoile medicale specifice nou-născuților.

Cu aproximativ patru luni în urmă, în cadrul unei conferințe la sediul Primăriei Sectorului 4, Băluță a anunțat că a fost dat ordinul de începere a lucrărilor și că urmează să se desfășoare procesul de proiectare, urmat de construcție.

„Astăzi, am semnat contractul de execuției al Maternității „Sf. Ioan” și am dat ordinul de începere al lucrărilor, astfel încât în următoarele luni se va realiza proiectarea și va începe construcția. Din păcate este singura maternitate construită de la zero în București în ultimii 35 de ani. Termenul de realizare este de 30 de luni, aici este inclusă și partea de proiectare și de execuție. Investiția nu se adresează doar cetățenilor din Sectorul 4, ci și bucureștenilor și nu numai. Este un obiectiv extrem de important pentru noi toți și vreau să mulțumesc Guvernului României pentru sprijinul acordat”.

În ultimele trei luni, au fost elaborate proiectele tehnice pentru construcția Maternității „Sf. Ioan”. Astăzi, 29 mai, constructorul începe lucrările, marcând astfel prima etapă de execuție a acestei unități spitalicești, care reprezintă singura construită de la zero în ultimii 35 de ani în București.

Lucrările se concentrează pe relocarea și înlocuirea rețelelor de utilități, în special a conductelor de dimensiuni mari de pe rețeaua primară de distribuție a apei și căldurii, care alimentează atât Spitalul „Sf. Ioan”, cât și o parte importantă a Bucureștiului.

Noua maternitate va fi organizată în două corpuri de clădire, cu înălțimi de S + P + 3E și S + P + 4E, având o suprafață construită desfășurată de aproximativ 13.000 mp și va respecta toate cerințele de siguranță, securitate și funcționalitate specifice infrastructurii de sănătate.

Unitatea medicală va fi dotată cu 166 de paturi și va cuprinde:

Trei secții de Obstetrică-Ginecologie, cu un total de 101 paturi;
O secție de Neonatologie, cu 50 de paturi, dintre care 8 vor fi destinate secției de Terapie Intensivă Neonatală și 12 vor fi configurate special pentru nou-născuții prematuri;
O secție de Terapie Intensivă, cu 15 paturi.

În plus, Maternitatea va dispune de: bloc operator, cu 4 săli de operație; bloc de nașteri, cu 4 săli de travaliu; Unitate de Primiri Urgențe; ambulatoriu; spitalizare de zi cu 10 paturi;
Serviciu de Sterilizare Centrală; Secții de Imagistică și Radiodiagnostic, Laboratoare de Analize, Medicină Nucleară și Anatomie Patologică; Farmacie; spații pentru administrare, depozitare și bucătărie.

Vezi si alte articole...