joi, februarie 22, 2024

Se fac pregătiri pentru Străzi Deschise 2024 – a patra ediției a promenadei urbane care începe pe data de 27 aprilie

Din OrasSe fac pregătiri pentru Străzi Deschise 2024 – a patra ediției a promenadei urbane care începe pe data de 27 aprilie

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, informează că Primăria Municipiului București se pregătește pentru evenimentul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană 2024”. Acesta este unul dintre cele mai apreciate evenimente în aer liber din București și va începe în acest an pe 27 aprilie, urmând să se încheie pe 13 octombrie.

„Suntem la faza discuțiilor tehnice – stabilim locațiile exacte în care va avea loc evenimentul și punem la punct toate detaliile organizatorice. Timp de 25 de weekenduri, vom fi prezenți în centrul orașului, pe Calea Victoriei, dar și în cartiere, în toate sectoarele”.

Nicușor Dan menționează că anul trecut, în weekendurile cu evenimentul „Străzi Deschise”, au participat peste un milion de oameni, inclusiv locuitori ai Capitalei și turiști. „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” este un eveniment organizat de Primăria Capitalei, în colaborare cu Direcția Cultură, Învățământ, Turism, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București și CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. Ediția din acest an va începe pe 27 aprilie.

Evenimentul presupune pietonalizarea temporară a unor străzi și bulevarde din zona centrală a Bucureștiului și, în lunile de vară, din sectoarele Capitalei. Gândit de PMB, ARCUB, PROEDUS și CREART ca un mod de reconectare a locuitorilor din oraș, prin promovarea mersului pe jos și a activităților recreative în spațiul public, „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” oferă bucureștenilor o serie de evenimente artistice și educaționale. Acestea sunt organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituțiile culturale, operatorii independenți și artiștii din București.

Vezi si alte articole...