joi, iulie 18, 2024

Se închid două posturi de televiziune din România! Milioane de români le urmăreau

ActualitateSe închid două posturi de televiziune din România! Milioane de români le urmăreau

Două mari posturi de televiziune dispar din România! Milioane de români s-au uitat la aceste posturi TV. Acestea nu vor mai disponibile la noi în țară. Ele nu vor mai putea fi, însă, urmărite nici în alte state din regiune.

Se închid două posturi de televiziune din România! Milioane de români le urmăreau

Două posturi TV din România nu vor mai fi în grila de programe. Ele erau urmărite de milioane de  români. Decizia a fost luată după ce compania Warner Bros., care administrează grupul Discovery, a anunțat închiderea unor posturi TV.

Este vorba de Discovery Science și DTX. Cea din urmă este o televiziune dedicată pasionaților auto (Discovery Turbo Extra). Ele nu vor mai disponibile în România, dar nici în alte state din regiune.

„Această decizie vine ca rezultat al strategiei Warner Bros. Discovery de a-şi optimiza conţinutul şi portofoliul de canale liniare din regiune”, transmite Pagina de Media.

Decizie majoră în televiziune cu emisiunile difuzate

Există însă și vești bune. Anumite emisiuni TV care rulau pe cele două posturi vor putea fi vizionate în continuare pe alte posturi TV. Este vorba de emisiuni precum Garajul lui Kindig, Maşini pe alese, Cum se fabrică?.

Compania care deține postul Discovery deține și alte 20 de posturi de nișă. Printre acestea se numără Discovery, Eurosport şi HBO.

Lista completă include: Discovery Channel; Eurosport şi Eurosport 2; TLC; HGTV; Cartoon Network; Cartoonito; ID (Investigation Discovery); Animal Planet; Food Network; Travel Channel; Discovery Science; DTX; HBO, HBO 2 şi 3; Cinemax, Cinemax 2 și Warner TV.

Milioane de români

Antena 3 CNN deschide o nouă televiziune

Trebuie spus că în România se va deschide o nouă televiziune. Antena 3 CNN va deschide a 12-a televiziune locală. Postul tv a cerut și a primit de la CNA o licență pentru Antena 3 Suceava. Aici se va emite exclusiv conținutul Antena 3 CNN de la București. CNA a analizat într-o ședință anterioră solicitarea Antenei 3 CNN pentru o nouă licență. Este vorba de Antena 3 Suceava, cu acoperire în județul Suceava.

Proiectul este în curs de implementare pentru realizarea de conținut local regional. Conform datelor oferite, „s-a identificat posibilitatea colaborării cu doi parteneri din zona Moldovei pentru a asigura producţia de program local şi regional.” În zona Moldovei, Antena 3 mai are și televiziunea regională Antena 3 Iași, care acoperă inclusiv județul Suceava.

Reprezentanții televiziunii s-au angajat că vor veni cu o cerere de modificare a licenței Antena 3 Iași, astfel încât să nu mai acopere și regiunea Suceava.

Probleme mari pentru un celebru post TV

La începutul acestui an, s-a aflat și de problemele cu care se confruntă un alt post TV. Este vorba despre postul Etno TV. Acesta este primul post de televiziune din România dedicat folclorului românesc. El s-a bucurat de un mare succes în primii ani de emisiei și avea audiențe ridicate.

La acel moment s-a aflat că ANAF ar fi pus deja poprire pe conturile postului. În plus, nu mai puțin de 40 de angajați au fost dați afară.

Vezi si alte articole...