vineri, decembrie 1, 2023

Se modernizează sistemul public de iluminat de pe 34 de artere importante din Capitală

Din OrasSe modernizează sistemul public de iluminat de pe 34 de artere importante din Capitală

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a informat cetățenii că se va efectua o modernizare a sistemului public de iluminat pe 34 de artere importante din București. Acesta a semnat un contract în valoare de 50 de milioane de lei pentru acest proiect. Suma necesară acestei investiții va fi acoperită în întregime de Administrația Fondului pentru Mediu și nu va trebui returnată.

„Vom plăti facturi mai mici la energia electrică utilizată pentru iluminatul stradal.

Am semnat contractul de 50 de milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru modernizarea sistemului public pe 34 de artere importante din Capitală”, transmite Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

Primarul General a precizat că întreaga sumă necesară acestei investiții va fi acoperită de Administrația Fondului pentru Mediu și nu va trebui returnată.

În luna septembrie, Nicușor Dan a dezvăluit lista celor 34 de artere care urmează să beneficieze de modernizarea sistemului de iluminat public. Aceste artere includ Bd. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Str. Av. Alexandru Șerbănescu, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Șos. Gheorghe Ionescu Sisești, Șos. Pantelimon, Str. Liviu Rebreanu, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Calea Giulești, Bd. Constructorilor, Calea Crângași, Str. Valea Cascadelor, Str. Preciziei, Str. Antiaeriană, Șos. Alexandriei, Calea Rahovei, Calea Floreasca, Șos. Pipera, Bd. Expoziției, Calea Plevnei, Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, Șos. Chitilei, Șos. București-Târgoviște, Str. Buzești, Str. Berzei, Șos. Grozăvești, Bd. Geniului, Pasaj Basarab și Bd. Dinicu Golescu.

De asemenea, primarul a anunțat că se desfășoară o licitație pentru achiziția a 4.830 de aparate de iluminat stradal cu tehnologie LED și sistem de telegestiune, în valoare estimată de 18.109.177 de lei. Ofertele pot fi depuse până la data de 20 noiembrie 2023.

„În total, am atras fonduri de la AFM de 75 de milioane de lei pentru creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public pe 49 de artere intens circulate”, precizează primarul Capitalei.

Implementarea acestor proiecte va contribui la sporirea siguranței locuitorilor din București și a circulației rutiere pe timp de noapte.

Vezi si alte articole...