miercuri, februarie 21, 2024

Se realizează lucrări de modernizare la 5 terenuri de sport din Parcul Marin Preda, în Sectorul 6

Din OrasSe realizează lucrări de modernizare la 5 terenuri de sport din Parcul Marin Preda, în Sectorul 6

Se reabilitează 5 terenuri de sport din Parcul Marin Preda din Sectorul 6, conform anunțului făcut de Primăria Sectorului 6. Bucureștenii vor putea beneficia de acestea începând cu finalul lunii aprilie, odată ce lucrările vor fi finalizate.

Primăria Sectorului 6 a anunțat pe pagina sa de Facebook că 5 terenuri de sport din Parcul Marin Preda sunt în proces de reabilitare, iar lucrările sunt efectuate de ADPDU Sector 6. Acestea includ: două terenuri de fotbal, două terenuri de tenis, un teren de baschet.

Toate cele 5 terenuri de sport erau într-o stare avansată de degradare, de la suprafața de joc sintetică sau tartanul de pe jos, până la echipamentele folosite. Din acest motiv, ADPDU Sector 6 s-a angajat să efectueze schimbările necesare.

Conform anunțului PS6, lucrările au început acum o săptămână și sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul lunii aprilie.

„Așadar, din primăvară, veți avea încă un spațiu modern pentru a face mișcare împreună cu prietenii și familia”.

Administrația publică anunță începerea lucrărilor de amenajare la două terenuri de sport situate pe Calea Giulești 633 și Drumul Taberei 34, precum și la alte patru locuri de joacă (două dintre acestea incluzând și terenuri de sport). Toate aceste proiecte sunt planificate să fie finalizate în șase luni.

Până în prezent, au fost reabilitate 7 terenuri de sport, 44 de locuri de joacă (22 în grădinițe și 22 în spațiul public), iar alte 7 locuri de joacă au fost supuse unor reparații majore.

Iată cum vor fi echipate cele două terenuri de sport și cele patru locuri de joacă care urmează să fie amenajate în Sectorul 6:

Locurile de joacă vor fi amenajate în următoarele zone:

Strada Mărgelelor, numerele 1 și 3C (suprafața: 5.274 mp). Vor include: balansoare, leagăne, trambuline, carusel, complex de joacă pentru copii, jucărie pe arc, ansamblu de cățărat, teren de fotbal, echipamente fitness de tip calisthenics și multisport, mese de ping-pong, ansamblu de mese de șah.

Strada Ghirlandei, numărul 72 (suprafața: 576 mp). Va include: echipament de cățărat, jucărie pe arc, complex de joacă, trambuline, leagăne, balansoare, destinate inclusiv copiilor cu dizabilități.

Strada Apeductului/Dealul Țugulea, numărul 62 (suprafață: 494 mp). Va include: balansoare, trambuline, leagăne destinate inclusiv copiilor cu dizabilități, jucărie pe arc, complex de joacă.

Strada Piscul Crăsani, numărul 16 (suprafață: 2.106 mp). Va include: tub de cățărare
trambuline, leagăne, balansoare destinate inclusiv celor cu dizabilități, complex de joacă
mese de ping-pong, teren multisport (pentru fotbal și baschet).

Locurile de joacă și terenurile de sport vor beneficia de mobilier urban nou, inclusiv bănci și coșuri de gunoi.

 

 

 

Vezi si alte articole...