miercuri, februarie 21, 2024

Se va organiza o nouă licitație pentru reabilitarea șinelor de tramvai din București, potrivit anunțului făcut de Nicușor Dan

Din OrasSe va organiza o nouă licitație pentru reabilitarea șinelor de tramvai din București, potrivit anunțului făcut de Nicușor Dan

Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că va fi organizată o nouă licitație pentru reabilitarea a 4 loturi de șine de tramvai în București, deoarece nu au existat ofertanți pentru acestea în cadrul primei licitații organizate de Primăria Municipiului București (PMB).

În urmă cu puțin timp, primarul Nicușor Dan a anunțat finalizarea primei licitații pentru reabilitarea și modernizarea a 50 de kilometri de șine de tramvai din București, în cadrul căreia s-au primit oferte pentru 11 din cele 15 tronsoane în care PMB a împărțit proiectul. Pentru a atribui contractele rămase, municipalitatea va organiza o nouă licitație publică privind reabilitarea liniilor pentru care nu au existat ofertanți.

Am lansat în consultare publică caietul de sarcini pentru modernizarea a 4 loturi de linii de tramvai în zone intens circulate din București, a declarat Nicușor Dan.

Următoarele patru loturi nu au fost încă licitate Lotul 1 – Bulevardul Theodor Pallady, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Basarabia, Calea Călărașilor, Bulevardul Corneliu Coposu Reabilitarea liniei de tramvai, inclusiv bucla Complexului Titan Proiectul urmează a fi realizat.

Linia are o lungime de 18,00 km. Lotul 2 – reabilitarea liniei de tramvai Bulevardul Pache Protopopescu și strada Traian. Linia are o lungime de 1,900 km. Lotul 13 – Reabilitarea liniei de tramvai de la Bulevardul Ferdinand I și strada Mihai Brav până la strada Traian.

Lungimea liniei este de 0,69 km. Lot 15 – Acest proiect presupune reabilitarea liniei de tramvai de pe strada Dristorului, între Bd. Camil Ressu și strada Baba Novac. Lungimea liniei este de 0,22 km. Pentru cele 11 loturi pentru care s-au primit oferte, licitația se află în faza de evaluare, urmând ca pentru fiecare lot să fie selectat ofertantul câștigător.

Primarul General al Regiunii Metropolitane invită firmele interesate să transmită opiniile și recomandările lor pentru revizuirea, actualizarea și completarea documentului privind caietul de sarcini al celor patru loturi. Comentariile și recomandările din partea firmelor trebuie trimise la următoarele adrese de e-mail: gabriel.popescu@pmb.ro, directiaproceduri@pmb.ro. Termenul limită de transmitere a acestora este 3 aprilie 2023, conform notificării Primarului General al Municipiului București. anunțurile publicate pe platforma SEAP pot fi consultate de către cei interesați accesând acest link.

Șinele pe care circulă tramvaiele din București se deteriorează, punând în pericol viața călătorilor STB și a șoferilor din oraș, iar acest proiect de renovare și modernizare a 50 km de linii de tramvai este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de PMB, potrivit lui Nicușor Dan.

Vezi si alte articole...