luni, mai 27, 2024

Sebastian Burduja (PNL) susține că, pentru ca Bucureștiul să fie un oraș modern, el trebuie să devină un „oraș de 15 minute“

MedicalSebastian Burduja (PNL) susține că, pentru ca Bucureștiul să fie un oraș modern, el trebuie să devină un „oraș de 15 minute“

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, vrea ca Bucureștiul să devină un „oraș de 15 minute“, potrivit Euronews.

El propune pentru București un proiect implementat deja în Boston, Big Dig. Reprezentantul liberalilor vrea să construiască un tunel urban (TUB) care să tranziteze Capitala de la nord la sud.

„Ideea unui oraș modern este ideea unui oraș de 15 minute. Deci, trebuie să încerci să ajungi la locul de muncă în 15 minute cu bicicleta, sau cu un mijloc de transport în comun, să ai un centru comercial, să ai un teatru, să ai o policlinică sau un spital.

Ideea nu este să facem ce a făcut greșit SUA. Atlanta are o mare problemă, se numește urban sprawl, dezvoltare urbană necontrolată la perferie. Și de la un moment dat încolo, oricâtă infrastructură conectivă au construit, nu au reușit să mai rezolve lucrurile. Trebuie să ne mai dezvoltăm și pe verticală, e mult mai eficient pentru un oraș.“, a spus Burduja.

În ceea ce privește proiectul TUB, Burduja a spus că acesta va depăși probabil manndatul său de primar și se va întinde pe o perioadă de peste un deceniu.

Pe 10 mai 2023, Camera Deputaților a adoptat legea mobilității urbane durabile sau a „orașelor de 15 minute”.

Vezi si alte articole...