miercuri, februarie 21, 2024

Sectorul 2 este pregătit de iarnă, anunță Primăria. În acest sezon vor ieși pe străzi 92 de utilaje

Din OrasSectorul 2 este pregătit de iarnă, anunță Primăria. În acest sezon vor ieși pe străzi 92 de utilaje

Primăria informează că Sectorul 2 este pregătit pentru iarnă. Primăria Sectorului 2 menționează că au fost stabilite toate detaliile pentru acțiunile de deszăpezire și combatere a poleiului. În acest sezon rece, se vor folosi 92 de utilaje și vor fi implicați 458 de angajați în eforturile de menținere a condițiilor optime de circulație pe străzi.

„Am pus la punct, în detaliu, acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului. Totul pentru ca atât circulația auto, cât și cea pietonală să se desfășoare în condiții de siguranță, fără sincope”, transmite Primăria Sectorului 2 într-o postare pe Facebook.

Astfel, pe cele 933 de străzi, bulevarde și șosele din Sectorul 2, se va acționa cu ajutorul utilajelor mecanizate, iar trotuarele din jurul a 100 de clădiri publice, printre care școli, grădinițe și alte instituții, vor fi curățate. În total, Primăria Sectorului 2 dispune de 92 de utilaje și implică 458 de persoane în acțiunile de deszăpezire și combatere a poleiului, atât prin intermediul principalului operator de salubritate din sector, cât și prin Administrația Domeniului Public Sector 2. Principalele resurse mobilizate de Primăria Sectorului 2 prin operatorul de salubritate includ:

  • 51 de utilaje, cum ar fi autobasculante cu plug, autospeciale, freze etc.;
  • 345 de persoane;
  • Necesarul estimat: 2.500 de tone de sare, 2.35 de tone de clorură de calciu, 350 de tone de motorină.

„Astfel, în funcție de necesitate, putem acționa atât ziua, cât și noaptea, pentru a elibera carosabilul de zăpadă folosind utilaje cu pluguri.

Totodată, vom combate poleiul și gheața prin stropirea carosabilului cu clorură de calciu lichidă, dar și prin împrăștierea de material antiderapant solid. Vom curăța gurile de scurgere și vom încărca și transporta zăpada și gheața”, declară Primăria Sectorului 2.

Resursele Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 2 includ:

  • 41 de utilaje, precum tractoare cu lamă, sărărițe, etc.
  • 113 angajați;
  • Necesarul estimat: 300 de tone de nisip, 40 de tone de motorină, 20 de tone de sare, 10 tone de clorură de calciu.

Primăria Sectorului 2 anunță că toate utilajele și mașinile operatorului de salubritate sunt echipate cu stații radio, facilitând astfel comunicația rapidă și eficientă cu dispeceratul pentru a lua decizii în timp util, bazate pe informațiile din teren.

„Întreaga flotă este monitorizată în permanență, utilajele și mașinile fiind dotate cu sisteme GPS.

În paralel, activitatea de deszăpezire este monitorizată și de inspectorii Primăriei Sectorului 2”, a concluzionat PS2.

 

Vezi si alte articole...