joi, februarie 29, 2024

Sectorul 5, singurul din București în care mai găsești chirii sub 300 de euro

ImobiliareSectorul 5, singurul din București în care mai găsești chirii sub 300 de euro

În luna martie s-au înregistrat scăderi ale prețurilor chiriilor în majoritatea sectoarelor din București, în general la apartamentele de trei și patru camere.

Sectorul 5 a rămas singurul din București cu prețuri medii de sub 300 euro / lună la garsoniere. Acestea au depășit pragul de 300 de euro pe lună și la Brașov și Constanța.

Pe de altă parte, cea mai mare creștere a chiriei se observă la apartamentele cu patru camere din sectorul 6 (+10%), iar cea mai mare scădere se înregistrează tot la cele cu patru camere, în sectorul 2 (-8%).

Astfel, prețurile medii pentru închirierea unei garsoniere s-au încadrat între 266 de euro (în sectorul 5) și 380 de euro (sectorul 1), iar apartamentele cu două camere au avut prețuri medii cuprinse între 400 de euro (sectorul 6) și 600 de euro (sectorul 1).

Apartamentele cu trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 500 de euro (în sectoarele 4 și 6) și 850 de euro (sectorul 1), iar cele cu patru camere s-au încadrat între 550 de euro (sectorul 6) și 1900 de euro (sectorul 1).

Luna martie a început cu un interes crescut pentru chirii, românii vizualizând cu 8% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare față de luna februarie, conform datelor Storia.ro.

De asemenea, interesul utilizatorilor se confirmă și prin numărul de contactări care a crescut cu 10% față de luna anterioară, respectiv cu 1% față de aceeași lună a anului trecut.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: A demarat Programul „Prima Chirie”

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Vezi si alte articole...