miercuri, decembrie 6, 2023

Senatorul de Alba, Călin Matieș, trece la AUR. Surse: George Simion negociază și cu Daniel Ghiță

MedicalSenatorul de Alba, Călin Matieș, trece la AUR. Surse: George Simion negociază și cu Daniel Ghiță

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a anunțat că va trece la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), informează News.ro.

Mătieș era unul dintre liderii PSD în județul Alba, fiind considerat nominalizatul partidului pentru funcția de primar al Alba-Iuliei.

„Am luat această decizie nu foarte simplă şi am luat această decizie la insistenţa organizaţiei. A contat pentru noi, prima dată, onoarea. Aveam de a ales între a fi laşi şi a avea onoare, între a rămâne cu organizaţia şi a accepta postul de deputat de la PSD, am avut de ales între a continua proiectul pe care l-am început, proiectul nostru fără blaturi şi de a rămâne într-o zonă fără demnitate, de aceea, astăzi eu am luat hotărârea de a mă afilia cu AUR şi le mulîumesc colegilor AUR şi domnului preşedinte George Simion că a acceptat venirea mea în AUR”, a declarat Mătieş într-o conferinţă de presă.

Acesta a reclamat că, deşi în urmă cu un an şi jumătate, fusese desemnat drept candidat al PSD pentru Primăria municipiului Alba Iulia, iar acest lucru a fost acceptat de partid, inclusiv prin vot în Consiliul Politic Judeţean al PSD, ulterior „acest lucru nu a mai fost posibil şi s-a încercat să devină această organizaţie un blat sau un apendice al PNL-ului sau al USR- ului”.
Pe de altă parte, parlamentarul a arătat că membrii din organizaţia Alba Iulia au „fost foarte supăraţi” când li s-a comunicat că primarul din Alba Iulia, Gabriel Codru Pleşa, va trece la PSD şi că acesta va candida pentru nou mandat din partea partidului, acestea fiind deciziile luate „de la Bucureşti”.

Mătieş a precizat că i s-a promis primul loc pe lista de candidaţi a PSD pentru Camera Deputaţilor, dar a refuzat.

Alături de Matieș, în AUR vor veni încă o sută de membri, inclusiv președintele organizației de tineret și a celei de pensionari.

Matieș, moțul din Parlament

Matieș s-a remarcat prin faptul că venea îmbrăcat în ie la ședințele Parlamentului. La origine, Matieș  era proprietarul unei fabrici de pâine, al brandului local ”Pită de Sântimbru”, crescător de câini de rasă de talie mare și președinte al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale. Familia sa are mai multe afaceri locale de care se ocupă fiica sa.

Matieș s-a opus introducerii educației sexuale în școli.

Matieș i-a dăruit un buchet de flori cu tricolor preşedintelui Ungariei Katalin Novak, aflată în centrul istoric din Alba Iulia, transmiţându-i că Transilvania a fost, este şi va fi mereu românească.

Tot senatorul de Alba a inițiat o campanie de strângere de semnături pentru amplasarea unei statui a lui Avram Iancu, în Cetatea Alba Carolina

Daniel Ghiță și Daniel Florea, pe lista AUR

AUR mai negociază și cu alți parlamentari, conform Hotnews, care citează surse politice. Este vorba despre deputații Daniel Ghiță, Daniel Florea, Marian Rasaliu de la PSD, dar și de liberalii Ovidiu Iosif Florean senator de Bistrița, Florică Ică Calotă deputat de Telorman, precum și Andrei Postică – senator USR de Galați.

Vezi si alte articole...