joi, iulie 18, 2024

Serviciul vamal din Ucraina anunţă că transportatorii şi fermierii români vor bloca joi un al treilea punct de la graniţa cu Ucraina, la Halmeu-Diakovo

EconomieServiciul vamal din Ucraina anunţă că transportatorii şi fermierii români vor bloca joi un al treilea punct de la graniţa cu Ucraina, la Halmeu-Diakovo

Blocajul nu va afecta circulaţia autoturismelor şi autocarelor, protestatarii intenţionând să blocheze traficul de camioane, ceea ce ar putea restricţiona sau bloca temporar circulaţia transportului de marfă, precizează Serviciul Vamal de Stat din Ucraina într-un .

Sursa citată aminteşte că protestatarii români blochează deja două puncte de control cu Ucraina – Siret-Porubne şi Vicovu de Sus-Krasnoilsk.

„După ce vom primi confirmarea oficială a blocării punctului de control Halmeu-Diakovo, vom informa suplimentar despre funcţionarea punctului de control şi despre momentul probabil al grevei”, a precizat Serviciul Vamal de Stat.

Anterior, se raportase că Ministerul român al Agriculturii şi reprezentanţii organizaţiilor agricole locale au ajuns la un acord care satisface mai multe cereri ale fermierilor care protestează şi blochează frontiera cu Ucraina, scrie presa ucraineană.

 

Vezi si alte articole...