sâmbătă, iunie 15, 2024

Sicriul cu trupul lui Pele a ajuns la stadionul din Santos. Cortegiul, însoțit de focuri de artificii și urale

SportSicriul cu trupul lui Pele a ajuns la stadionul din Santos. Cortegiul, însoțit de focuri de artificii și urale

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele, legendarul fotbalist brazilian care a murit pe 29 decembrie, a fost adus la stadionul Vila Belmiro din Santos, unde va avea loc priveghi de 24 de ore până la înmormântarea de marţi, 3 ianuarie, relatează publicația Globo.

Sicriul legendei fotbalului brazilian Pelé a sosit astăzi, 2 ianuarie, la ora locală 10.32 (cinci ceasuri mai târziu în România), pe stadionul clubului Santos pentru care „El Rei” a jucat timp de 18 ani, între 1956 și 1974.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele fost adus la stadionul Vila Belmiro din Santos (foto Profimedia)

Cortegiul funerar care a transportat sicriul de la spitalul Albert Einstein din São Paulo unde Pele a murit joi a parcus 80 de kilometri în două ore și, pe traseu, a fost întâmpinat de focuri de artificii și de mulțimi în urale. Mulți dintre brazilienii au îngenuncheat și au plâns.

https://youtu.be/9yGmuWk3eWo

Pe stadionul Vila Belmiro, Pelé va primi ultimele omagii de la familie, public şi autorităţi. Sicriul „Regelui” fotbalului este așezat în centrul stadionului, unde au fost amenajate două corturi mari, unul pentru rude, altul pentru oficialităţi.

Torcedores e fãs de Pelé passam pelo gramado da Vila Belmiro para a despedida. Eles entram pelos portões 1/2 e saem pelo 7 #pele pic.twitter.com/bkONr7rIgi

— Bruno Giufrida (@bgiufrida) January 2, 2023

Infantino, dar și Erdogan

Gianni Infantino, președintele FIFA, care s-a întreținut îndelung cu Edinho, unul dintre fiii lui Pelé, Tarcisio de Freitas, guvernatorul statului Sao Paolo, dar și președintele turc Recep Tayyip Erdogan au venit pentru a-i aduce „Perlei Negre” un ultim omagiu.

Erdogan, presidente da Turquia, passou por aqui também #pele pic.twitter.com/Qc7AHNMGun

— Henrique Toth (@Henrique_Toth) January 2, 2023

După 24 de ore de priveghi, sicriul lui „El Rei” va fi apoi transportat la Necropola Memorială Eucumênica, un cimitir vertical de 14 etaje, unde își dorm somnul veșnici și tratele și tatăul lui.

Brazilienii stau la coadă să poată intra pe stadion

Foto: EPA

Vezi si alte articole...