miercuri, iunie 19, 2024

Simona Halep, mesaj pentru toți românii. Ce trebuie să facă pentru vizele de SUA

ActualitateSimona Halep, mesaj pentru toți românii. Ce trebuie să facă pentru vizele de SUA

Simona Halep a plecat spre Statele Unite pentru a participa la Miami Open. Cu această ocazie, sportiva a dorit să îndemne românii să susțină programul Visa Waiver.

Simona Halep a scris pe rețelele de socializare că a primit spijinul Ambasadei SUA pentru a putea pleca în timp util la Miami Open. Cu această ocazie, Halep a dorit să-o îndemne pe români să susțină Programul Visa Waiver.

Ce mesaj a transmis Simona Halep

Simona Halep și-a exprimat recunoştinţa faţă de ambasada SUA pentru sprijinul acordat în asigurarea unei plecări la timp la Miami Open şi a îndemnat românii să susţină Programul Visa Waiver. Turneul de la Miami reprezintă revenirea lui Simona Halep în circuit după o absenţă de un an și jumătate.

„Dragii mei români, un pas însemnat pentru România este ocazia de aderare la Programul Visa Waiver (VWP), care necesită un procent mare de aprobare a vizelor.

Peste 300.000 de români cu vize americane anterioare au puterea de a influența acest rezultat. Să profităm de acest moment până în 30 septembrie 2024.

Reînnoiți-vă viza pentru SUA — acum se poate reînnoi prin poștă, fără necesitatea unui interviu. Fiecare reînnoire aduce o contribuție semnificativă în aderarea la acest program, care facilitează călătoriile.

Împreună, putem trece acest prag.

Acțiunea voastră de azi facilitează călătoriile zilei de mâine”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Simona Halep

Revizuirea legii cetățeniei, un pas spre Visa Waiver

La începutul lunii februarie 2024, Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Alina Gorghiu a precizat atunci că modificarea legii cetățeniei ar fi un pas important în aderarea României la programul Visa Waiver.

„În perioada octombrie 2022 până astăzi au fost confirmate suspiciuni de fals în aproape 1.000 de dosare de cetăţenie”, a spus ministrul PNL al Justiției.

Ea a precizat că este un proiect aşteptat, iar românii vor putea călători mai ușor spre Statele Unite ale Americii dacă ministerul Justiției va elimina riscurile dobândirii în mod ilegal a cetăţeniei române.

România, Cipru și Bulgaria, încă respinse din program

România, Cipru și Bulgaria nu sunt singurele țări membre UE care au fost respinse să adere la Spațiul Schengen, dar și singurele țări membre care nu se află în programul Visa Waiver. În acest program sunt integrare Australia, Marea Britanie, Norvegia, țările membre ale Uniunii Europene (exceptând România și Bulgaria), Canada, Islanda, Noua Zeelandă, Israel, Coreea de Sud, Japonia, Taiwan, Peru, Singapore etc.

Cetățenii țărilor integrate în programul guvernamental Visa Waiver pot călători în Statele Unite, în scopuri turistice sau financiare, fără a avea nevoie de vize pentru 90 zile. Cetățenii canadieni pot călători vreme de șase luni.

Ambasadoarea Statelor Unite la București Kathleen Kavalec a declarat în septembrie 2023, că România va adera la programul Visa Waiver al SUA, cel mai probabil în 2025. Prin revizuirea legii dobândirii cetățeniei române, românii ar putea călători fără viză pentru 90 zile, potrivit comunicatului ministerului.

Vezi si alte articole...