joi, mai 30, 2024

Șoferii băuți pot pierde permisul pentru 10 ani

EconomieȘoferii băuți pot pierde permisul pentru 10 ani

Camera Deputaților a votat un proiect de lege care permite instanțelor să suspende pentru zece ani permisul șoferilor care sunt prinși băuți sau drogați la volan, chiar dacă nu au provocat un accident. Camera Deputaților e decizională, și proiectul merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

”Mă bucur că proiectul a trecut cu cvasi-unanimitate și prin Camera Deputaților, și prin Senat. E un proiect care introduce trei măsuri pentru combaterea consumului și traficului de droguri sau alcool”, a declarat pentru G4Media senatorul PSD Robert Cazanciuc, inițiator al proiectului.

Mai exact, legea permite judecătorilor să suspende până la zece ani ani permisul de conducere pentru şoferii prinşi la volan cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogaţi.

Vezi și Guvernul interzice vânzarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc

Legea prevede pedepse înăsprite pentru mai multe categorii de infracțiuni legate de traficul de droguri, precum şi circumstanţe agravante pentru cei care folosesc minori. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată pentru anumite infracțiuni legate de traficul de droguri.

”Un alt aspect al legii este că majorează pedepsele privind finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de droguri”, a mai declarat Robert Cazanciuc.

Proiectul de lege a fost promovat după accidentul de la 2 Mai, în care un șofer drogat a accidentat mortal doi adolescenți.

Vezi si alte articole...