joi, februarie 29, 2024

Șoferul din București care a lovit o mașină de poliție, în timp ce conducea sub influența alcoolului și a drogurilor, a fost reținut

Din OrasȘoferul din București care a lovit o mașină de poliție, în timp ce conducea sub influența alcoolului și a drogurilor, a fost reținut

Procurorii au dispus joi reținerea pentru 24 de ore a șoferul de 31 de ani care a ignorat semnalele poliţiştilor, şi-a continuat drumul şi a lovit o maşină de poliţie pe șoseaua Colentina din Bucureşti, în noaptea de duminică spre luni. El a fost depistat pozitiv în urma testării cu aparatul Drugtest, cât și cu o alcoolemie de 0,96 grame la mie.

Bărbatul este cercetat de Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti sub acuzaţiile de ultraj în modalitatea tentativei de omor calificat săvârşite pentru ascunderea altei infracţiuni şi asupra a două sau mai multe persoane, precum şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Potrivit anchetei, pe 12 februarie 2023, în intervalul orar 23,32 – 23,47, având o alcoolemie de 0,96 grame la mie şi fiind sub influenţa unor substanţe psihoactive, bărbatul a condus un autoturism pe mai multe străzi din Bucureşti, în Sectoarele 2 şi 3.

El nu a oprit la semnalul unui echipaj de poliţie, declanşând urmărirea sa de către mai multe forţe de poliţie, a circulat constant cu viteză peste limita legală, depăşind în unele zone viteza de 100 km/h, a pătruns pe culoarea roşie a semaforului în mai multe intersecţii şi a evitat la limită în două situaţii producerea unor coliziuni cu autoturisme care circulau regulamentar.

În cele din urmă a intrat în coliziune frontală cu una dintre autospecialele Brigăzii Rutiere Bucureşti, care a încercat blocarea vehiculului inculpatului.

Doi polițiști au fost răniți în urma coliziunii, cât și un pasager aflat în mașina bărbatului care conducea sub influența alcoolului și a drogurilor.

Bărbatul a fost prezentat Tribunalul Bucureşti, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Vezi si alte articole...