miercuri, februarie 28, 2024

Softronic (Craiova) va moderniza 19 locomotive electrice pentru CFR Călători

EconomieSoftronic (Craiova) va moderniza 19 locomotive electrice pentru CFR Călători

Softronic (Craiova) va moderniza 19 locomotive electrice pentru CFR Călători. Informația a apărut în umra unui comunicat al băncii Banca Transilvania care acordă Softronic o finanțare de aproape 32 de milioane de euro.

Banca Transilvania acordă o finanțare de aproape 32 de milioane de euro companiei Softronic (Craiova) pentru modernizarea a 19 locomotive electrice, beneficiarul fiind CFR Călători.

BT este principalul finanțator al Softronic, cu care colaborează de peste 20 de ani. Prin această nouă finanțare, Banca Transilvania contribuie la creșterea sustenabilității sectorului transporturi din România și a companiilor de producție cu capital privat românesc.

Contractul, în valoare totală de 100 de milioane de euro, a fost atribuit prin achiziție publică în cadrul Programului de modernizare și achiziții de material rulant, finanțat prin PNRR.

Vezi și CFR Călători anunță abonamentele în format digital din 2024

În România, Softronic este unicul producător de locomotive electrice cu motoare asincrone și de trenuri electrice de tip multiunit Hyperion, cu exporturi în Suedia, Ungaria și Bulgaria. Produsele fabricate de Softronic contribuie la creșterea calității transportului și a mobilității durabile prin eficientizarea transportului de bunuri şi persoane, concomitent cu reducerea efectelor negative asupra mediului şi oamenilor.

Vezi si alte articole...