sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Solaris Trollino 12, troleibuzul nou din flota STB, expus la SAB 2023

Din OrasSolaris Trollino 12, troleibuzul nou din flota STB, expus la SAB 2023

Solaris Trollino 12 este noul troleibuz pe care municipalitatea promite să îl aducă bucureștenilor. 100 de astfel de mijloace de transport noi sunt planificate să fie integrate în flota STB până în 2024.

Cu aproape un an în urmă, primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a semnat un contract de achiziție cu firma Solaris. Noile troleibuze sunt programate să devină operaționale pe străzile Capitalei în prima parte a anului următor.

Un număr de bucureșteni au avut ocazia să urce într-un Solaris Trollino 12 în timpul Salonului Auto București 2023 (SAB 2023). Acest troleibuz nou a făcut o singură „oprire” în București: la stația SAB 2023.

Acest mijloc de transport în comun este descris de STB și municipalitate ca fiind modern, bine echipat și prietenos cu mediul.

Caracteristici tehnice ale noului troleibuz Solaris Trollino 12 includ o capacitate de transport de 90 de persoane, din care 25 pot călători pe scaune, plus un loc pentru un scaun rulant destinat persoanelor cu dizabilități. Acesta dispune de 3 uși de acces pentru salonul pasagerilor și o rampă cu acționare mecanică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, echipată cu un sistem de protecție împotriva plecării troleibuzului cu rampa deschisă.

De asemenea, troleibuzul este dotat cu un sistem de climatizare HVAC pentru cabina șoferului și salonul pasagerilor, încorporând o instalație de încălzire a cabinei și a salonului troleibuzului cu pompă de căldură. Echipamentele ITS (Sisteme Inteligente de Transport) includ informare călători (audio-vizuală), infotainment, numărare a pasagerilor, supraveghere video, Wi-Fi și un sistem de comunicare online, precum și un Sistem Automat de Taxare cu Validatoare care acceptă plata cu card bancar contactless.

Aceste troleibuze noi sunt achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, gestionat de Ministerul Mediului. Valoarea contractului este de 290 de milioane de lei, plus TVA.

Vezi si alte articole...